Antalya'da o kavşağın kapatılması mahalleyi ayağa kaldırdı!

21.06.2019 11:36

Antalya Muratpaşa ilçesinde 3 mahalleyi birbirine bağlayan Rauf Denktaş caddesi üzerinde yer alan kavşağın, kavşak yanına akaryakıt istasyonu yapılması nedeniyle kapatılacağı haberine mahalleli tepki gösterdi. Ulaşımı kolaylaştıran kavşağın kapatılmasını istemeyen vatandaşlar, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe gönderdi.

Antalya'da o kavşağın kapatılması mahalleyi ayağa kaldırdı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Güzelbağ, Güzeloba ve Ermenek mahallelerini birbirine bağlayan ve bu üç mahallenin ortasında kalan tek kavşak yapılabilecek alana Rauf Denktaş caddesi ile Birlik Sokağın keşiştiği noktaya mahalle muhtarları ve halkın talebi doğrultusunda 25 Ocak 2019 tarihinde yapılan kavşağın yanındaki arsaya akaryakıt ve lpg istasyonu açılması nedeniyle kavşağın kapatılacağı öğrenildi. 

Bu kavşağı kullanarak, okula, işe ve eve ulaşım sağlayan mahalleli tedirgin oldu. 

Edinilen bilgiye göre, akaryakıt istasyonu açabilmek için kavşak mesafesi en az 50 metre olması gerektiği için akaryakıt istasyonu için izin verilir ise güvenlik nedenleri ile yasalara istinaden kavşak iptal edilecek.

Duruma itiraz eden mahalle sakinleri, bunun büyük güvenlik tehlikesi oluşturacağını söyledi.  

"Kavşak kapatılırsa, ulaşım için ara sokakları kullanmak zorunda kalacağız. Kamu yararı düşünülerek açılmış olan kavşağın akaryakıt ve lpg istasyonu yapılması için kapatılması ise bireysel yarar ile toplum yararı arasında olması gereken ve şehirciliğin genel ilkelerini oluşturan dengeyi bozacaktır" diyen vatandaşlar imza toplayarak konu hakkında şikayetçi oldu. 

Mahalleli şimdi Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdikleri dilekçelerden geri dönüş bekliyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto