Bir iş merkezinin klima bakım onarım hizmetini alan Berk-ANT İnşaat, çalışmalara hızlı bir şekilde başladı.

Çalışmaların esas bölümüne gelindiğinde şaşırtan bir gerçekle karşılaşıldı.

Tüm klimaların sıcak bölümlerinde kuşların yuva yaptığını ve yuvaların birçoğunda yumurtalar ve yeni yumurtadan çıkmaya hazır yavruların olduğu tespit edildi.

Klimaların arkası yuva dolu

Firma sahibi Oğuz Gez, “Balbey Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde dış cephe, çatı ve izolasyon, klima bakım onarım çalışma yürüttüğümüz iş merkezinde ilginç bir olayla karşılaştık. İşe başladıktan sonra birçok klimanın arkasında kuş yuvalarının olduğunu tespit ettik. Bu durum bizi hem sevindirdi hem de üzdü. Daha önce binalarda kuş yuvaları olurdu. Kuşların yaşam alanları azaldıkça onlarda kendilerine yaşam alanı bırakmadığımız için sıcak bulduğu alanlara yöneldi” dedi.

Firma 1 ay sonraya erteledi

Oğuz Gez, “İş merkezi yönetimimizin de hassas yaklaşımı ile çalışmalarımızı durdurduk. Yavruların yuvadan çıkması ve kanatlanıp uçmasını bekliyoruz. Bazı yuvalarda iki günlük yavrular var, yeni doğmuş olanlar var.

Kuş bilimcileri ve ilgili bilirkişiler ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kuşların 20 günde kanatlanıp uçabildikleri öğrenildi.

Ancak biz bu süreyi biraz daha uzatarak 1 ay sonraya erteledik. Biz onlara zarar vermeden dış cephe ve diğer alanlardaki çalışmalarımız tamamladık. İş klimaların bakımına gelince faaliyetlerimizi durdurduk” diye konuştu.