Antalya'da görevine iade edilen dekan sitem etti!

03.01.2019 11:07

2016 yılında FETÖ iddiaları nedeniyle tutuklanan ve 3 ay, 10 gün sonra serbest bırakılan Akdeniz Üniversitesi eski dekanlarından Prof. Dr. Sadettin Sarı üniversitedeki görevine iade edilmesinin ardından "Allah hepimizi kumpas ve kuru iftiradan korusun" diyerek üniversitedeki arkadaşlarına sitem dolu bir mesaj yayınladı.

Antalya'da görevine iade edilen dekan sitem etti!

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından serbest bırakılarak geçtiğimiz günlerde akademik kariyeri iade edilen ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne ataması yapılan Akdeniz Üniversitesi eski dekanlarından Sadettin Sarı, Sosyal medyadan hem sitem etti hem de sevenlerine müjde verdi. 

Üniversitedeki görevinden 'Kanaatle' ihraç edildiğini söyleyen A.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi'ndeki arkadaşlarının ve yöneticilerin Fetö ile ilgisinin olmadığını çok iyi bildiklerini yazdı. 

Prof. Sarı sosyal medyadan şu mesajı paylaştı;

"Yaklaşık 30 yıldır ülkemin farklı üniversitelerinde gerek öğretim üyesi gerekse de yönetici olarak görev yaptım. Binlerce öğrenci yetiştirdim, yüzlercesiyle projeler hayata geçirdim. Tüm öğrencilerimin, tüm mesai arkadaşlarımın ve ne yazık ki üniversitemin ve yönetici arkadaşlarımın da, ilgisizliğimi çok iyi bilmelerine rağmen kanaatle ihraç edildim. Ve bugün OHAL Komisyonu bu haksızlığa son verdi. Seni ihraç eden üniversiten yanlış yapmış, pardon dedi ve iademe karar verdi. YÖK Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne atamamı yaptı. Yazışmalar devam ediyor en kısa zamanda mahrum bırakıldığım mesleğime başlayacağım. Allah hepimizi kumpas ve kuru iftiradan korusun zor bir süreç, sabır her şeyin ilacı ve gerçekler er ya da geç ortaya çıkmaya mahkum... Bu güzel haberi sevenlerime paylaşmak istedim."

AÜ'den 8 personel tutuklanmıştı

2016 yılı Temmuz ayında Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan, aralarında Güzel Sanatlar Fakültesi Eski Dekanı Sadettin Sarı'nın yanısıra dekan ve öğretim üyelerinin de bulunduğu 8 üniversite personeli çıkarıldkları mahkemece tutuklanmış, 3 ay, 10 günlük bir tutukluluğun ardından adli kontrol şartıyla serbest kalmışlardı. Aralarında 4 profesörün de bulunduğu zanlılardan bazılarının Üniversite içerisinde, FETÖ kontrolünde olduğu belirtilen Afrika Ülkeleri İşbirliği Derneği'nin (ACCA) hem üyesi oldukları hem de yönetim kurulunu oluşturdukları iddia edilmişti.

Öte yandan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitedeki görevleri ve mesleklerinden de ihraç edilen profesörlerin Anayasa Mahkemesi, Danıştay, TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Yüksek Öğretim Kurumu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Ak Parti de dahil çeşitli siyasi partilere itiraz dilekçeleri sundukları kaydedilmişti. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto