Antalya'da bir binanın en üst katında oturan ikisi çocuk 4 kişi ölü bulunmuştu. Ölüm nedenleri incelendiğinde ailenin siyanür nedeniyle öldükleri öğrenildi.

Aile reisinin maddi imkânsızlıklarını bahane ederek çocuklarının ve eşinin siyanürle ölmelerine neden olmuştu.

İntihar etme konusu ilgili olarak MYGazete'ye açıklamalarda bulunan Antalya Müftüsü Osman Artan şunları söyledi:

"Yaratılanlar arasında şerefli bir yere sahip olan insanın yaşama hakkı da, Allah tarafından lütfedilmiş en temel haktır. İslâm düşüncesine göre temel haklar, kişilerin özleri itibariyle sahip olduğu ve üzerinde her türlü tasarruf yetkilerinin bulunduğu haklar olmayıp, Allah'ın insanlara bahşettiği ve belli kayıt ve şartlarla kullanımını insana devrettiği birer emanet hükmündedir.

Hal böyle iken yüce dinimiz henüz ana rahmine düşen yavruyu bile belli bir zaman geçtikten soran müdahale edilmesine imkân tanımıyor. Bir kişinin intiharı kesinlikle insan öldürmedir.

Dinimize göre, insan öldürmenin cezası ne ise intihar edenin cezası aynıdır. Hiç kimse intihara bir gerekçe oluşturmasın.

Çocuk nasıl olsa benim çocuğum, onu bu dünyanın kötülüklerinden korumak için böyle bir şey yaparım diyemez. Yetimhanelerde büyüyen, savaşlarda büyüyen onlarca çocuk var. Kuran asla intihara izin vermez.

Lütfen çok daha fazla duyarlı olalım. Bu fani dünyanın inişleri çıkışları olabilir. Hayat bazen gösterdiği zorluklar ile bizleri çok önemli bir imtihana sokabilir. Bu imtihanlara göğüs germemiz gerekir. Kuran’da intihar insan öldürmekle aynı şeydir