Antalya krizden çıkıyor mu ?

01.01.1970 00:00

Rusya ile yaşadığımız uçak krizine birde Avrupa pazarında yaşanan olumsuzluklar eklenince maalesef bölge olarak ciddi manada ekonomik sıkıntı yaşadığımız bilinen gerçek. Geçtiğimiz…

Rusya ile yaşadığımız uçak krizine birde Avrupa pazarında yaşanan olumsuzluklar eklenince maalesef bölge olarak ciddi manada ekonomik sıkıntı yaşadığımız bilinen gerçek.

Geçtiğimiz günlerde Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak 20 civarında Alman Gazeteciyi ağırladık Antalya’da. Resmi ziyaretlerimiz sırasında biraz içimizi ferahlatacak iki önemli insandan iki önemli açıklama geldi. Şimdi bunları sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bir tanesi Alman meslektaşlarımızla Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret ettiğimiz esnada vali beyin Alman gazetecilere ‘’artık krizin sonuna geldik, Antalya krizden çıkıyor’’ demesiydi. Diğer konu ise, Alman gazetecilerle onur konuğumuz olarak Antalya’da bulunan Orta Frankonya Emniyet Genel Müdürü (Nürnberg) Johann Rast’ın Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ziyaretinde yaptığı ilginç tespit. Rast ‘Antalya en az bir Avrupa kenti kadar güvenli bir şehir, Antalya güvensiz diye açıklamalar yapan siyasetçi ve gazetecilere Antalya’nın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu anlatacağım’ açıklamasıydı.

Almanya bizim her zaman en fazla misafir ağırladığımız önemli ülkelerin başında geliyor. Alman dostlarımızdan aldığımız bilgiye göre 5 milyon Alman bu sene tatile gitmekten vaz geçmiş. Yani rezervasyonlarını iptal etmiş. Sadece Türkiye değil dünya seyahat hareketlerinde düşüş var. Buda demek oluyor ki insanlar güvenli yerlere gitmek istiyor, terör sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Terör konusunda, güvenlik konusunda daha çok çalışmamız lazım. Alman Emniyet Müdürü Rast yine bir başka ziyarette ‘Terör sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunudur. En sıkı korunan, güvenli görünen bir kentte bile olabilir, olmayacağının garantisini kimse veremez, terör hepimizin ortak mücadele etmesi gereken ortak sorunudur’ dedi.

Aynen öyle. Bizde hep bunu söylemeye çalışıyoruz. Nihayet bizi anlayan bir Avrupalı üstelik güvenlik mensubundan bunu duymak güzeldi. Almanya’nın Nürnberg kenti gazetecileriyle 12 yıldır karşılıklı ziyaretler yapıp önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan birini daha yani 12.sini Antalya’da gerçekleştirdik. Almanya basını son zamanlarda Türkiye aleyhinde ciddi manada yayınlar yapıyor. Her seferinde bizlere basın özgürlüğü dersi vermeye kalkışan Almanya’nın özellikle hain darbe girişimden sonra aleyhimizde yapılan yayınları, söylemleri veya bir süre sessiz kalmalarını anlamakta zorluk çekiyorum. Bu endişelerimi köklü ve sağlam temellere oturttuğumuz partnerimiz Nürnbergli meslektaşlarımızla da geniş geniş konuştuk. Gördüm ki gerçekle ilgisi olmayan kafalarında bir yığın olumsuz şey var. Dilimiz döndüğünce 15 Temmuz hain darbe girişimi dahil bölgemizde yaşanan sıkıntıları anlattım. Zaten Nürnbergli dostlarımız bizimle dayanışma içinde olduklarını her türlü terör ve darbelere karşı olduklarını ziyaretlerde de devleti temsil edenlere teyit ettiler.

Bizim işbirliğimizin faydalarını işte böyle zamanlarda görüyoruz. Bizim kendimizi dışarıda daha çok anlatmamız gerektiğini bir kez daha yazmak istiyorum. Türkiye’nin düşmanları dışarıda bizim aleyhimize müthiş çalışmalar yaptıklarını Alman gazeteciler söyledi. Bizim ulaşamayacağımız dünyanın her hangi yerinde bir nokta yoktur. Hainler boş durmuyor. İçeride yapamadıklarını şimdi dışarıda yapıyor. Kendi hainliklerinin üstünü örtüp masum masum mağdurları oynamaktalar. Durmayacağız daha çok çalışacağız. Türkiye’nin Türk insanın her daim demokrasiden yana olduğunu, terör ve darbelere karşı nasıl mücadele edip dik duruş sergilediğini, hainlerin hainliklerini belgelerle kapı kapı dolaşıp anlatmak, imkânı olan herkesin vatan görevdir. Nürnbergli gazetecilere ve Emniyet Müdürüne anlattık.

Sadece Antalya’nın değil 300 km İç Anadolu’ya doğru bir günlükte olsa Konya’ya kadar giderek anlattık gösterdik ülkemizin güzelliklerini. Kendi gözleriyle gerçekleri görmelerini sağladık. Oldukça memnun şekilde de ülkelerine uğurladık. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ziyaretimizde Alman Gazetecilere söylediği gibi Antalya bana göre krizden çıkmıştır. Çok büyük bir olay olmadıkça gelecek sezon Antalya yine altın yıllarından birini yaşayacaktır. Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak 2017 yılı içinde iki büyük medya organizasyonu yapmak istiyoruz. Bunlardan biri Akdeniz Ülkeleri Medya Formu diğeri Rusya Gazeteciler Birliği ile Rusya

Gazetecileri Festivalini Antalya’da yapmak. Bizlere omuz verilirse daha fazla etkinlikler yapabiliriz. 15 Temmuz’da Türk halkının demokrasiye olan bağlılığı, canlarımız pahasına demokrasinin yaşaması için verdiğimiz kahramanlık destanının anlatılması bile önemlidir. Dünyada bunun eşi benzeri yoktur. Anlatırsak güzelce bu bile fazla motivasyon, daha fazla çalışmak zorunayız. Hiç kimse ensesini karartıp oturmasın, Rusya krizi aşıldı. Şimdi Avrupa’ya daha çok çalışacağız, derdimizi anlatabildiğimiz kadar anlatacağız. Yürümeyelim koşalım diyorum. Aydınlık yarınlar uzak değil

Sevgiyle şen kalın...

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto