Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamaya göre Antalya'da başlayan yağışlar yarın şiddetlenecek. Şiddetli yağışların Perşembe öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiselerde vatandaşları uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" uyarısında kuvvetli yağışın görüleceği bölgeler kırmızı renkle gösterildi.

'Kırmızı' uyarı yapılan Antalya için Meteoroloji'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalya’da bugün (10.12.2019 Salı) başlayan sağanak yağışların yarın (11.12.2019 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Antalya Merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kg civarında yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Müdür Öztürk uyardı

Antalya için kırmızı kod verilmesine ilişkin önemli meteorolojik uyarılarda bulunan Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, Antalya'da bugün başlayan sağanak yağışların Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Antalya Merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kilo civarında yağış beklendiğini belirtti.

Öztürk, "Antalya için verilen kırmızı kodlu uyarı ile çok kuvvetli bir meteorolojik hadisenin beklenildiğini, büyük çapta hasar olabileceğini ve geniş alanların meteorolojik hadiseden etkilenebileceğini söylüyoruz. Vatandaşlarımızın sıklıkla meteorolojik uyarıları takip etmelerinde oldukça fayda var" şeklinde konuştu.

Tedbir ve önlem alınması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Kırmızı kod çok tehlikeli bir meteorolojik hadiseyi gösteriyor. Bu vesileyle vatandaşların, ilgililerin, kaymakamlıkların başta olmak üzere herkesin, sel, su baskınları, trafikte aksamalar, yağış anında oluşabilecek kuvvetli rüzgara karşı çatı uçması, ağaç devrilmesi ve dere yataklarının taşması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasında fayda var" uyarısında bulundu.