Antalya’nın Hurma mahallesindeki bir zemin katta 16 yaşındaki oğluyla birlikte, güç koşullar altında yaşayan Natella Kondakova adlı Türk vatandaşı Polonyalı kadın, ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı. Natella Kondakova’nın hem kanser hem de kalp hastası olduğu, devletten aldığı fakirlik yardımının da bir süre önce kesildiği öğrenildi.

‘Evden atıldığına değil kedilerine ağlıyor!’

Ev sahibinin icra yoluyla evden çıkararak eşyalarını da sokağa bıraktığı Natella Kondakova’ya yardım elini Azerbaycan Halklar Dostluğu Yönetim Kurulu Başkanı, hukukçu Lale Hesenova uzattı. MY Gazete’nin ulaştığı Lale Hesenova, Natella Kondakova’yı çok uzun yıllardır tanıdıklarını ve kendisinin Antalya tutkunu bir Türkiye sevdalısı olduğunu dile getirerek, “Bu zor durumdaki aileye biz elimizden geldiği kadar yardım etmeye ve destek olmaya çalışıyoruz ancak maalesef yeterli olmuyor.

Azerbaycan Halklar Dostluğu Yönetim Kurulu Başkanı, hukukçu Lale Hesenova

Öylesine iyi yürekli bir insan ki, kendisi sokağa atılmış, hala beslediği kediler için gözyaşı döküyordu. Sağlığı böyle risk altındayken evden atılmaları çok kötü oldu” dedi.

Hastalık bir taraftan fakirlik bir taraftan

Kondakova’nın hem kanser hem de kalp hastalığı ile mücadele ettiğinin altını çizen Lale Hesenova, “Natelle Kondakova Hurma mahallesinde bir binanın zemin katında çok kötü bir durumda yaşıyordu. Kirayı birkaç ay ödeyememişler, ev sahibi de hemen icra takibi başlatmış. Kendisi 20 senedir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. 16 yaşında oğluyla birlikte, zorluklar içinde yaşıyor. Devletten fakirlik parası alıyordu, bir süre önce onu da kesmişler. Bir taraftan da hastalıkla boğuştuğu için tebligatları takip edememiş. Kadını bugün zorla tahliye etmişler” dedi.

Azeri Derneği Başkanı Hesenova yardım eli uzattı

Natella Kondakova’nın kendisini Türklerden hiç ayırmayan ve bu Türkiye’yi kendi vatanı gibi bilen bir kişi olduğunun da altını çizen Azerbaycan Halklar Dostluğu Yönetim Kurulu Başkanı Lale Hesenova, “Şu hasta haliyle oğluyla birlikte sokakta kaldı. Biz ilk olarak eşyalarını bir arkadaşımızın deposuna götürerek, kendisine elimizi uzattık. Ofisimizin alt katında bir boş oda var. İlk etapta aileyi buraya yerleştirmeyi düşünüyoruz. Çünkü gidecek hiçbir yerleri yok. Sağlık sorunları bir taraftan, geçim sıkıntıları bir taraftan, çok kötü durumdalar. Ancak kentimizi yöneten Devlet büyüklerimizin bu insani meseleyi çözeceklerine yürekten inanıyorum. Biz de aileye yardım edilmesi için gerekli yerlere başvurularımızı yapacağız” diye konuştu.