Alevi Kültür Merkezi Genel Saymanı ve ayna zamanda Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi Başkanı Ergün Kurt sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Büyükşehir Belediyesi'nde bazı uygulamaları eleştirmiş ve önceki belediye başkanlığının görevlendirdiği isimlerin yine görevlerinde olmasına tepkisini dile getirmişti.

Ergün Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i göreve davet ettiği ve gerekeni yapmasını istemesi üzerine önceki belediye yönetimi tarafından tasarruf edilen bir personelin şikâyeti üzerine dava açıldı.

Ergün Kurt 2 yıl ceza aldı. Adliyede hâkim karşısına çıkan Kurt, aynı suçu işlememek üzere yeniden serbest bırakıldı.

Ergün Kurt’un paylaşımlarına muhatap olan müşteki isimse mahkemede verdiği ifade de, “Ben daha önce de bu konuda ifade vermiştim. Aynen tekrar ederim. Ben Antray’da vatman olarak çalışırım.

Whatsap durumda resimde Antalya Menderes ibareli paylaşımı yaptım. Bunlar 24 saat sonra kendiliğinden kayboluyor. Benim Facebok’um yoktur.

Birkaç ay sonra bir arkadaşın sanığın herkese açık paylaştığı Menderes Türel döneminde ulaşım A.Ş.'de çalışan ve seçim de 'AK kadrolar olarak çalışan işe gitmeden çalışan AK kadroları kim koruyor' şeklinde paylaşımla sanki çalışmadan para alıyormuşum gibi yanlış bir algı oluşturulmuştur. Ben CHP döneminde işe girdim. Bankamatik memuru değilim” dedi.

Mahkeme Ergün Kurt’un, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme yayma, başkasına verme suçunu işlediği TCK 61 maddesi gereğince işleniş biçimi sanığın şahsi sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak eylemine uyan ve 6526 yasa ile değişiklikten önceki lehe olan TCK nun 136’1 maddesi gereğince takdiren 2 yıl hapis ile cezalandırılmasına ve cezanın 1’6 oranında indirim yapılarak 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme sonrası Döşemealtı Alevi Kültür Derneği Başkanı Ergün Kurt sosyal medya hesabından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e seslenerek şunları söyledi:

"Sayın Muhittin Başkanımın canı sağ olsun biz bedel ödemeye alıştık bizi eleştiren ve bize ihanetçi diyenler utansın bizim utanacak hiçbir eylemimiz ve hareketimiz olmadı onurlu doğduk onurlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz.

Yeter ki belediye başkanlarımız koltuklarında rahat otursunlar biz onların adına da inandığımız siyasî duruşumuz adına da bedel öderiz."