Alanyalı gazeteciler Alacami'de bir araya geldi

21.02.2022 14:28

Antalya haber.... Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin doğanın çeşitli nedenlerle tahrip edilmesine dikkat çekmek ve üyeler arasından bağı güçlendirmek için yılın ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Cemiyet üyesi gazetecilerin katıldı Dim Alacami gezisinde hem eğlenildi hem de Dim Çayı'nın çıkış noktası ziyaret edildi.

Alanyalı gazeteciler Alacami'de bir araya geldi

Antalya haber...  Dim Alacami Mahallesi’nde sabah kahvaltısı ile bir araya gelen Alanya Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve aileleri AGC yönetim kurulu üyesi Mehmet Çelik’in ev sahipliğinde hem eğlenceli vakit geçirdi hem de bölgeye inşa edilmesi planlanan HES santralinin yapılması planlanan alana gezi düzenledi. Yöre halkında destek amaçlı yapılan etkinlikte irili ufaklı şelaleler medya mensuplarını büyüledi. Gezide gazeteciler çocuklarıyla beraber güzel bir hafta sonu geçirme fırsatı buldu.
Dim Alacami Mahallesi’nde sabah kalvaltısı sonrasında bölgede bulunan suyun kaynağına gezi düzenlendi. Gezide gazeteciler çocuklarıyla beraber gezi yaparak güzel bir hafta sonu geçirdiler. Gezi sonunda ise mangal keyfi yapıldı.

AGC Başkanı Coşkun, bu haftaki etkinliğe katılamayan Alanyalı gazetecileri gelecek hafta düzenlenecek olan Uçansu Şelalesi gezisine davet etti.

“GELECEK HAFTA UÇANSU ŞELALESİNDE BULUŞACAĞIZ”

AGC’nin organize ettiği gezi etkinliğine Alanyalı gazeteciler aileleriyle beraber katıldı. Dim Alacami Mahallesi’nde buluşan gazeteciler kahvaltıda sohbet ederek güzel bir hafta sonu geçirdiler. Cemiyet başkanı Gaye Coşkun, gezi etkinliği hakkında açıklama yaptı. Gezinin amacının gazetecilerin birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla her ay yapacaklarını dile getiren Coşkun, “Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) olarak üyerimize söz vermiştik. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek sosyal aktiviteler konusunda. Şubat ayıyla birlikte havanında biraz güzel olmasını beklemiştik. İlk etkinliğimizi de Dim Alacami mahallesinde gerçekleştirdik. Buradan başlamamızın sebebi Alanya’nın, Dimçayı’nın kaynağının burada olması, aynı zamanda bölgede düşünülen HES çalışmalarıyla ilgili bölge halkının destek ve dayanışmaya ihtiyacı olması. Hepsinden de önemlisi coğrafyanın çok güzel olması. Hava güzel. Ortam çok güzel. Bizi burada AGC yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Çelik arkadaşımız misafir etti. Güzel bir etkinlik oldu. Ailelerimizle birlikte, bütün üyelerimizle birlikte kaynaşma içerisinde hoş bir pazar günü geçirmeye geldik. Hem haftanın stresini atıyoruz. Hem mesleki sohbet yapıyoruz. Hem ailelerimiz kaynaşma fırsatı buluyor. Dim vadisinde Dim çayının kaynağına bir yürüyüş yaparak da coğrafyayı yakından tanıma imkanı bulma fırsatı için buradayız. Katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelecek haftada Gündoğmuş’a gideceğiz. Gündoğmuş'ta da biliyorsunuz ki Uçansu Şelalesi var. O da başka bir coğrafyamızın başka bir harikası. Bu hafta etkinliğe katılamayan tüm arkadaşlarımızı da gelecek cumartesi etkinliğe bekliyoruz” dedi.

“MUHTEŞEM BİR ORTAM”

Alanya Televizyonu (ATV) Yönetim Kurulu Başkanı Servet sipahioğlu gazetecilerin bir arada olduğu etkinlik hakkında düşüncelerini Alanya Posta Medya’ya anlattı. Gazeteciler açısında moral verici bir etkinlik olduğunu söyleyen Sipahioğlu, “Bugün AGC’nin güzel bir etkinliği ile güne başladık. Bugün Dim Alacami mahallemize geldik. Muhteşem bir manzara. Muhteşem bir ortam. Mehmet Çelik kardeşimizin mekanı. Çok güzel bir kahvaltıyı bugün hep birlikte gerçekleştirdik. Organizasyonu yapan cemiyet başkanımıza ve yönetim kuruluna sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de cemiyetimizin birlik ve beraberliğimizi daha iyi sağlayabilmesi adına daha çok sosyal etkinlikler yapması ve organizasyonlar içerisinde bulunması temennimizdir. Bu vesile ile bütün arkadaşlarımızla da inşallah muhabbetimiz daha sonraki zamanlarda da artacaktır. Bu güzel günü yaşatan bütün arkadaşlarıma, cemiyet başkanı sayın Gaye Coşkun kardeşimize sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.

“BELEDİYE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPSIN”

Alanya Güneşi Gazetesi imtiyaz sahibi İbrahim Akdağ etkinlik hakkında Alanya Belediyesine öneride bulundu. Dim Alacami Mahallesi’nde bulunan şelaleye ulaşımın daha kolay olması için belediye yönetimine tavsiyede bulunan Akdağ, “AGC’ye teşekkür ediyorum. Burası gerçekten dünyanın harika bir yeri. Cennetten bir köşe. Belediye başkanlarına tavsiyem buraya yürüyüş yolları yaparak turistleri de buraya getirsinler. Herkes burayı mutlaka görmeli.” dedi.

“YETKİLİLER BİZE DESTEK VERSİN”

Alacami Mahalle Muhtarı Kerim Teker AGC Başkanı ve gazetecilere teşekkür etti. HES projesinin iptali için yetkililerden destek isteyen Teker, “AGC başkanı sayın Gaye Coşkun’a ve değerli basın mensuplarına mahallemize böyle bir organizasyon yapıp ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bugün aynı zamanda hem farkındalık yaratmak hemde mahallemizin ileride bir kanyon veya turizme kazandırılması açısından hemde sizlere daha iyi tanıtabilmek için burada güzel bir gezi oldu. Hem sizler adına hem bizler için çok güzel bir etkinlik oldu. Gündemde olan bir HES projesiyle karşı karşıyayız. Dim Alacami’nin şu güzelim cennetini, su kaynaklarını yok etmeye çalışan şahısların bir kez daha düşünüp ve yetkililerin bu konuda HES’in iptali için bizlere gerekli destekleri vermelerini istiyorum” dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti
Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanında 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu
Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuş..

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza
Antalya'da hızını alamayıp, park halindeki servis aracına çarptı

Antalya'da hızını alamayıp, park halin..

Antalya'da hızını alamayıp, park halindeki servis aracına çarptı
Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar pe..

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi..

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!