Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'ndan Doğu Akdeniz çıkarması

06.02.2020 13:17

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni ve beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Şevket Karahan, Ahmet Duran Yenigün ve Ali Cihangir, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin ve Adana illerini kapsayan bir dizi ziyaretler yaptı. Bölgedeki Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkan ve yönetimlerini ziyaret eden AGF heyeti öncelik mesleki konular olmak üzere bölgesel işbirliği konulardında çeşitli istişarelerde bulundular.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'ndan Doğu Akdeniz çıkarması

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte çıktığı Doğu Akdeniz Gazeteciler Cemiyetleri ziyaret programında Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mersin illerindeki Gazeteciler Cemiyetlerini ziyaret etti.

İlk olarak Adana'da Cumhurbaşkanlığı Adana İletişim Müdürü Mustafa Keleş'i makamında ziyaret eden heyet, bir süre Keleş ile Çukurova ve Batı Akdeniz bölgesinde faaliyette olan medya yapılanması ve sorunlar üzerinde bilgi alışverişinde bulundu. Ardından Akdeniz Gazeteciler Federasyonu kurucu cemiyetleri arasında yer alan ve yeni seçilen Y.Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi. AGF Genel Başkanı Yeni ve beraberindeki heyet yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu ve başarılar diledi. Ayrıca yeni dönemde yapılacak projeler ve çalışmalar hakkında istişareler yapıldı. 

Aynı gün akşam Kahramanmaraş'a geçen Mevlüt Yeni ve YK üyeleri, yine AGF'nin kurucuları arasında yer alan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Aynı zamanda AGF Genel Başkan yardımcısı da olan KBGC Başkanı Arslan Deveboynu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen AGF heyeti ilde görev yapan gazetecilerin sorunları ve 2020 yılı içinde yapmayı planladıkları projeleri konuştu. Heyet daha sonra BİK Kahramanmaraş Şube Müdürü Abid Vanlı'yı ziyaret ederek resmi ilan alan gazetelerin durumları ve sorunları ile çözüm yollarını değerlendirdi. Destek ve ilgilerinden dolayı Başkan Yeni Şube Müdürü Vanlı'ya teşekkür etti. 


İkinci gün Kahramanmaraş'tan AGF Kurucu Cemiyetlerden C.Osmaniye Gazeteciler Cemiyetine geçen AGF heyeti burada aynı zamanda federasyonun Genel Başkan Yardımcısı da olan Ali Cihangir başkanlığındaki cemiyet yönetimi ve üyeler ile bir araya gelerek Osmaniye'de yaşanan basının sorunlarını dinlediler.

Ziyaretlerin son durağı olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe  ve yönetim kurulunu ziyaret eden Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yönetimi burada da  sektörün sorunları ve bölgesel işbirliği konularını görüştüler. Genel Başkan Mevlüt Yeni "Çok verimli bir Doğu Akdeniz meslektaş buluşmaları yaptı. Bölgedeki tüm cemiyet başkanlarımız ve yönetimlerine nazik karşılama ve evsahipliği için çok teşekkür ediyorum. Akdeniz bölgesin tek çatı örgütü Akdeniz Gazeteciler Federasyonu her geçen gün güç kaybeden mesleğimizin sorunlarını çözmek her nerede sorun varsa oraya koşmak için yola çıktı ve el birliği ile dayanışma içinde sorunlarımızı çözmek, meslektaşlarımızın dertlerini dert edinmek için bu federasyonu kurduk, faydalı bir örgüt olmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu hafta sonu yine kurucu cemiyetleri arasında yer alan Isparta Gazeteciler Cemiyeti evsahipliğinde Yönetim ve Başkanlar Kurulunu topluyor. Yönetim Kurulu yeni dönemde yapılacak projeler ve genel değerlendirmeler yapacak. Aynı zamnda eş zamanlı Başkanlar Kurulu da yönetim kurulunun hedeflediği projeler üzerine istişareler yapmak üzere toplanacak.

AKDENİZ GAZETECİLER FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Genel Başkan Mevlüt Yeni-Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,

Genel Başkan Yardımcısı Şevket Karahan-Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,

Genel Başkan Vekili Ahmet Yetişen-Hatay Gazeteciler Cemiyeti,

Genel Başkan Vekili (yurt dışı) Didem Gürsen- Kuzey Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği,

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Taraşlı-Burdur Gazeteciler Cemiyeti. 

Genel Başkan Yardımcı Ali Cihangir-C.Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,

Genel Başkan Yardımcısı Arslan Deveboynu-Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,

Genel Sayman Ahmet Duran Yenigün-Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı,

Genel Sekreter Gaye Coşkun-Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,

BAŞKANLAR KURULU:

Mevlüt Yeni-Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Şevket Karahan-Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 

Ahmet Duran Yenigün-Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı 

Abdullah Temizyürek-Y.Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 

Arslan Deveboynu-Kahramanmaraş Büyükeşhir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 

Gaye Coşkun-Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Kürşat Tuncel-Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 

Ali Cihangir-Cebelibereket Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 

Nazmi Pınar-Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto