Ak Parti Antalya Milletvekili Uslu: "Avrupa'da on bin çocuk kayboldu"

07.11.2019 17:43

Antalya AK Parti Milletvekili Atay Uslu, mecliste HDP'nin önergesi hakkında konuştu.

Ak Parti Antalya Milletvekili Uslu: "Avrupa'da on bin çocuk kayboldu"

Antalya AK Parti Milletvekili Atay Uslu Türkiye Büyük Millet Meclisindeki oturumunda HDP önergesi aleyhine söz alarak konuşma yaptı. 

Atay Uslu, “HDP’nin önergesinde bir insan ticareti mağduriyetinden söz ediliyor. Bu konu bizim zamanımızda hukuk sistemine girdi.

 Yabancı uluslararası koruma kanunu ile ilgili hem koruma güvence sistemi oluşturduk hem de bir daire oluşturduk. Bu konuda ciddi mesafeler aldık. Bugün ülkemizde kaybolan mülteci, sığınmacı çocuk yok.

Ancak Avrupa da on bin çocuk kaybolmuştur. Beraber göç uyum ve komisyonu kurduk. Almanya’ya gittik HDP, CHP ve MHP Milletvekilleri ile beraber Almanlar kendileri kabul ettiler.

Almanlar dediler ki Almanya da çocuklar kayboluyor ve istismara uğruyor diye açıklamada bulundular. Bu kadınlar içinde aynısı söz konusudur Ancak bizde böyle bir örnek yok” dedi.

Atay Uslu, “Biz terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Şu ana kadar 7 bin 600 teröristi sınır dışı etmişiz. Hem saha da hem de hukuki alanda bunlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. 75 bin kişiye giriş yasağı koymuşuz.

Haseki, Rakka, Kobani bunlar Fıratın doğusunda ki büyük illerden bazıları. Bu ülke şehirlerimden doğumlu olup da Türkiye de yaşayan 600 bin Suriyeli var.

Ayrıca bu bölge den terör ile verilen mücadeleden dolayı 400 bin Suriyeli daha geldi ve rakam 1 milyona ulaştı. Niye geldiler? Deaş tan kaçtılar. Deaş’tan kaçtıkları kadar YPG’denPYD’den PKK dan da kaçtı. Hiçbir zaman HDP bunu söyleyemiyor. Bu saydığım isimlere HDP hiçbir zaman terör örgütüdür diyemiyor” diye konuştu.

Atay Uslu HDP’nin verdiği önergeyi hatırlattı. Uslu, “Önerge şöyle IŞID tarafından alıkonulan’ diye önerge başlıyor.

Ancak HDP şunu söyleyemiyor, PYD, PKK, YPG İŞID  örgütü tarafından alıkonulan. Söyleyin hadi cesursanız söyleyin, siyasal partiyseniz söyleyin. Korkmayın söyleyin bunları. Bunları söylemiyorsunuz.

Bakın yine bunlardan bahsediyorsunuz ama Diyarbakır da ki Kürt Annelerinden bahsedemiyorsunuz. Neden PKK’nin PYD’nin kaçırdığı istismar ettiği zorla silah verdiğiniz kızlar sizi ilgilendirmiyor mu? Önemli bir konuyu meclise getirdiniz.

Göç uyum alt komisyon başkanlığı yapıyorum. Bu komisyonu birlikte kurduk ve beraber çalışıyoruz. Neredeyse her hafta bir toplantı yapıyoruz. Geçen dönem dediler ki Gazi Antep’te istismar var. Beraber gittik inceledik.

Geçen dönem yine dediler ki Mardin’de Ezidiler ile ilgili sorun var. Yine beraber gittik inceledik. Doğruları da tespit ettik yanlışları da. Ortaya koyulan örnekleri komisyon olarak inceleyeceğiz. Varsa bir sorun mutlaka çözülecektir.

HDP millettekileri de yalnızca DEAŞ’tan değil, PYD’den, PKK’dan kaçan kızlarımız var. Bu sözünü ettiğimiz terör örgütleri tarafından dağa çıkartılıyorlar. Onları da bu konunun içine dâhil edin. Asla samimi değilsiniz bunu net bir şekilde ifade ediyorum.

Sizler bu düşünceleri ifade edebildiğiniz zaman siyasal parti olabilirsiniz” dedi

Atay Uslu ayrıca mecliste yaptığı konuşmada, “Türkiye de ciddi bir göç akını var. 4 milyon göçmen ve sığınmacı ülkemizde yaşıyor.

Bunların büyük kısmı çocuk ve kadın,savaş en çok kadın ve çocukları etkilemektedir. Türkiye bu konudaki duyarlılığının altına her zaman imza atmış bir ülkedir. Kanada sadece 350 Suriyeli sığınmacı aldı.

Her gün 250 tane Suriyeli çocuk doğuyor ülkemizde. Kanada’nın büyük işler yaptığını söyleyenler lütfen örnek göstermesinler” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto