AGF yönetimi ekonomik sorunların yanı sıra ‘dijital medya’yı konuştu

19.12.2021 16:34

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, yılın son etkinliği olan 2021 yılının aralık ayı yönetim kurulu toplantısını Doğu Akdeniz coğrafyasında Hatay İskenderun’da yaptı. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Akdeniz bölgesi cemiyet başkanları bir araya geldi.

AGF yönetimi ekonomik sorunların yanı sıra ‘dijital medya’yı konuştu

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı AGF Genel Saymanı Ahmet Duran Yenigün, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı AGF Yönetim Kurulu Üyesi  basın sözcüsü Kürşat Tuncel, Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyet Başkanı AGF Genel Sekreteri Ali Cihangir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AGF Genel Başkan Vekili Abdullah Temizyürek ve Kahramanmaraş Büyükşehir  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AGF Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Deveboynu’nun  katılımı ile gerçekleşti.
3 gün süren temaslarda AGF Yönetimi resmi temaslarda bulundu, yönetim kurulu toplantısını yaptı ve İskenderun'un tarihi ve turistik bölgelerini gezdi.

Toplantıya, 10 dernek üyesi temsilcileri katıldı.

Kur’daki yüksek dalgalanmalar nedeniyle ekonomik sorunların giderek ağırlaştığı medya sektöründeki sıkıntıların, yazılı basının, Anadolu’da yerel medyanın sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, beklentiler ve çözüm önerileri, öne çıkan konu başlıklarından biri oldu.

DİJİTAL MEDYA GÜNDEMDEYDİ

AGF Yönetim Kurulu toplantısına, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'da katıldı.
Yayıncılık sektöründe medyanın yaşadığı sorunları, yerel düzeyde dile getirildiği AGF İskenderun buluşmasında gazete ve yerel televizyonun kapanma, yayınlarını durdurma ve benzeri sorunların yaşandığı değerlendirmesi yapıldı.
Bu bağlamda birçok gazete ve yerel televizyonların karşı karşıya kaldıkları riskler dile getirildi.

Toplantıya; Milletvekili Hüseyin Yayman, İskenderun Gazeteciler Derneği Başkanı Diyap Atar ve yönetim Kurulu, AGF Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Başkanı Gaye Coşkun, Antalya Gazeteciler Başkanı İdris Taş, Burdur Gazeteciler Başkanı Kürşat Tuncel, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Çilingir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Kalaycıoğlu da katıldı.

AGF’li başkanlar, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve Yönetim kurulu üyeleri ve üyeler, Hatay’ın tanıtımına katkı sunmayı amaçlayan bir diğer uluslararası proje olan EXPO alanında da gezi ve inceleme yaptılar.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile buluşmanın ardından AGF Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Başkanı Gaye Coşkun, Federasyon’un yönetim kurulu toplantısına başkanlık  etti. AGF yöneticileri, HBB’nin iki uluslararası projesi HADO ve EXPO’yu yerinde inceledi AGF Yönetim Kurulu başkanları HBB’nin iki uluslararası projesi HADO ve EXPO’yu yerinde inceledi. Hatay'dan, Kıbrıs, Mersin, Beyrut'a ekonomik ve hızlı ulaşımı deniz yoluyla sağlayacak olan HADO projesinden övgüyle bahseden Başkanlar, Büyükşehir belediyesi olarak böyle önemli bir projeye imza atmanın Hatay için gurur verici olduğunu ifade ederek Hatay’ın ticaret, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olmasının önemine dikkat çektiler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; HADO’nun Hatay’a kültürel, ticari, sanatsal, tarihsel, ekonomik, sosyal ve evrensel değerlerle bir etkileşim kurma ve kalkınma projesi olarak çok şey katacağını belirttiler.

EXPO TÜRKİYE'Yİ VE HATAY'I ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ KAPILARINI ARALAYACAK

AGF’li başkanlar, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve Yönetim kurulu üyeleri ve üyeler, Hatay’ın tanıtımına katkı sunmayı amaçlayan bir diğer uluslararası proje olan EXPO alanında da gezi ve inceleme yaptılar.
EXPO yetkilileri, Hatay’ın kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında kalkınmasına katkı sunacağını vurguladı.

Medeniyetler buluşması, Hatay mutfağı, endemik bitkiler ile ilgili çalışmaları yürüttüklerini belirten EXPO yetkilileri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ekibinin titiz çalışmalarıyla yürütülen projeyi anlattılar. İskenderun EXPO alanında dünya mutfağı, Antakya EXPO alanında Hatay mutfağının ön plana çıkacağını ve kültür sanat etkinliklerinin her iki alanda da yapılacağını, EXPO’nun dünya sergisi ya da dünya fuarı anlamına gelen EXPO, yenilikçi paylaşımları ve ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinlik olduğunu, uluslararası toplumlar için, EXPO ilerleme ve iş birliğini sağlamaya yönelik deneyim ve farklı fikirlerin bir arada bulunarak paylaşıldığı bir cazibe merkezi olduğunu kaydettiler.

AGF üyeleri Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Payas kalesini rehber eşliğinde gezdiler.

DÜNYANIN EN YAŞLI MEYVE VEREN ZEYTİN AĞACINA HAYRAN KALDILAR

AGF’li başkanların EXPO ve HADO ziyaretinin ardından Payas ilçesinde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Payas kalesini rehber eşliğinde gezdiler.

Sokollu Mehmet Pasa tarafından 1574 yılında Mimar Mimar Sinan’a Edirne Selimiye Camii ile eşzamanlı yaptırılan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Payas Kalesindeki Sarı Selim Cami ve Cami bahçesindeki zeytin ağacı 1976 yılında "anıt ağaç" olarak tescillenmiş ve dünyanın en yaşlı meyve veren zeytin ağacı olarak literatüre geçmesi ile ilgili bilgileri AGF heyeti, ilgiyle dinledi ve anıt ağaç başta olmak üzere tarihi cami, kale ve külliyede anı fotoğrafları çektirdiler. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, konukları ile Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde akşam yemeğinde buluştu. AGF heyeti, böylesi önemli bir yapıtın günümüze kadar korunarak gelmesinden övgüyle bahsederek Başkan Altan’ın duyarlılığının örnek bir davranış olduğunu dile getirdiler.

AGF heyetinin İskenderun buluşmasının final etkinliği üçüncü gün Belen ilçesi oldu.

Belen Belediyesi’ni ziyaret eden, Belediye Başkanı İbrahim Gül ile görüş alışverişinde bulunan AGF Başkanı Gaye Coşkun ve beraberindekiler, Soğukoluk Yaylası’nda Belen Belediye Başkanı Gül’ün öğle yemeği etkinliğinde İskenderun buluşmasının finalini gerçekleştirdikler.

AGF Başkanı Gaye Coşkun ve beraberindekiler, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül'ü ziyaret etti.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı
Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi
Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!