Adalet Bakanı Abdulhamit Gül TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Adaletin yalnızca mahkemelerde değil, hayatın her alanında, devletin tüm görevlerinde aranması ve titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini belirten Gül, yargısal adaletin, adaletin önemli bir boyutu olduğunu ifade etti.
Adaletin milletin beklentisine uygun şekilde, vatandaşın layık olduğu biçimde gelişmesi için reformlar yaptıklarını dile getiren Gül, geçmişte darbe dönemlerinin araçsallaşan yargısı ve tarihe utanç vesikası olarak geçen hukuk cinayetlerinin toplumun adalet duygusunu derinden sarstığını söyledi.
Hukuk devletinde, yargının yegane ideolojisinin adalet olduğunun altını çizen Bakan Gül, yargının ele geçirilecek bir mevzi değil, el değmeyecek bir merci olduğunu vurguladı. Gül, "FETÖ'nün cübbeli hainleri, dosyalarını örgüt ajandasına göre kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar." diye konuştu.
Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan hedefleri ve düzenlemeleri anlatan Gül, reform iradesinin devam edeceğini bildirdi.
Adalet Bakanı Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında dört yargı paketinin kanunlaştığını hatırlatarak, yasallaşması için çalışmaların sürdüğü 5. Yargı Paketi'nin de önemli düzenlemeler içerdiğini kaydetti.
GÜNCEL
Yayınlanma: 24 Kasım 2021 - 10:52
Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 12:19
Adalet Bakanı Gül duyurdu! Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 1 Ocak 2022'den itibaren tutuklamaya itiraza asliye ceza mahkemesi hakimlerinin bakacağını açıkladı. Öte yandan Bakan Gül, finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemelerinin kurulacağını, ayrıca 2022 yılında 12 bin 400 yeni personel alınacağını açıkladı.
GÜNCEL
24 Kasım 2021 - 10:52
Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 12:19
İlginizi Çekebilir