15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

15.07.2022 19:19

Son dakika haberi: Türkiye, hain darbe girişimine karşı kazandığı demokrasi zaferini bugün yurt çapında düzenlenen etkinliklerle anıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'un simgesel yerlerinden Saraçhane'de halka sesleniyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Fatih’te bulunan Saraçhane Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenleniyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen anma programına gelen vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren arama noktalarından geçirilerek meydana alındı. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan ve bazılarının ay yıldızlı tişörtler giydiği yüzlerce vatandaş alanı doldurdu. Bedensel engelli bazı vatandaşlar ise alana tekerlekli sandalyeyle geldi. Etkinlik alanına Türk bayraklarının yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

ŞEHİTLERİN İSMİ TEK TEK OKUNDU

15 Temmuz temalı video gösterimiyle başlayan anma programı kapsamında sahne alan sanatçılar, şarkı ve marşlar seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve marşlara eşlik etti. Sela verilen etkinlikte, 15 Temmuz şehitlerinin ismi tek tek okunurken vatandaşlar "burada" diye karşılık verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli de etkinliğe katıldı ve sahneden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkinlikte yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

"Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Geride bıraktığımız Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıl dönümü. Yakın tarihimizin en alçak darbe girişiminde toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi.

'DESTAN YAZDIK'

Darbecilerin uçaklarına, tanklarına, silahlarına çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık temenni ediyorum. Kardeşlerim, toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, bir destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğumunda akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır.

"6'LI MASANIN DERDİ BAŞKA"

Şimdi 6'lı masaları var değil mi bunların? Bu 6 masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar. Yani Gabar, Cudi, Tendürek'te bizim Mehmedimize saldıranlarla onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber el ele omuz omuza yürüyorlar.

"ÖNÜMÜZDE BÜYÜK BİR HESAP VAR"

Şimdi önümüzde büyük bir hesap var. Balkan harbiyle üzerine çöreklenen kara bulutları Çanakkale zaferiyle dağıtan milletimiz, milli mücadelede şanla şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemişti. Son devletimiz Cumhuriyetimizin milli iradenin üstünde payidar olacağına 85 milyon 15 Temmuz gecesi dosta, düşmana ispatladık. Cumhur İttifakı olarak o gece nasıl ispatladıysak, bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz."

'BU BULUŞMANIN ADI CUMHUR İTTİFAKI'DIR'

Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Aynı anda şu anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. İşte bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı'dır. Saraçhane'deki şu arka tarafımda olan süs havuzlarının dili olsa da o gece abdestsiz şehit olmamak için kendine uzanan elleri anlatsa. Ankara'daki TBMM'nin dili olsa da üzerilerine bomba yağarken milletin vekillerinin ölüme nasıl meydan okuduğunu anlatsa. Bizler tarihi yazan değil, yaşayan insanlar olarak elbette bu muhasebede hakkımıza düşen yerde duracak, hakkımızda verilen hükme rıza göstereceğiz. Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi müsibetlere uğramaması için büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için çalışacağız.

'İSTANBUL'DA SEL AFETİNDE SORUMLULAR NEREDEYDİ?'

İstanbul'da sel afetinde sorumlular neredeydi? Kardeşlerim, aynı şekilde Ankara'da neredeydi? Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Fakat durmak yok, çok çalışacağız. Cumhur İttifakı olarak bu hesabı sormaya hazır mıyız? Mesele bu. Çünkü bizim soracak hesabımız var. Zira bizim demokrasi ve kalkınma devrimimizin en büyük şahidi İstanbul'dur. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimizden taviz vermeyeceğiz.

'BEN SİZİN İNANCINIZA GÜVENİYORUM'

Ülkemizi bir kez daha oyun dışında bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı kendi ellerimizle sunmayacağız. İnşallah 2023 imtihanını da başarıyla vererek yolumuza devam edeceğiz. Ben sizin bu imanınıza, bu inancınıza güveniyorum. Rabbim bizleri bu yolda daim eylesin."

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz