Kripto para piyasasının bütün volatilitesine rağmen 0,25 dolar ile 0,29 dolar arasında kalmaya devam ediyor. Coin-turk.com'un haberine göre, bitcoin fiyatı kısa süre önce 28.800 dolara kadar gerilerken Ethereum da 1.000 dolar altına inme riski ile karşı karşıya kaldı. Buna rağmen XRP’nin 0,27 dolar seviyesinde neredeyse çivi çaktığı ve burada yatay seyretmeye devam ettiği görülmekte. XRP fiyatının düşüşlere karşı dayanıklı olması iyi bir şey olsa da yükseliş anında da yerinde sayması yatırımcıların tepkisini çekmekte. XRP’nin 24 saatlik hacminde de önemli bir düşüş var. XRP’nin 24 saatlik hacmi özellikle delist haberlerinin geldiği anlarda inanılmaz bir yükseliş yaşamıştı. Bunun ise tamamen satış odaklı baskı olduğu biliniyor. Fiyat, rekor hacme ulaşıldığı anlarda sert düşüp 0,50 dolardan 0,17 dolara kadar geriledi. Şu an 0,27 dolar seviyesinde sabit kalınmasının sebebi de düşen hacim olabilir. Yatırımcıları şu an ne XRP almak ne de satmak istiyor ve ancak projeye gerçekten inananların ellerindeki satmayıp bekledikleri görülüyor.

XRP/USD ANALİZİ

XRP/USD teknik analizinde bile bu durum net bir şekilde görülmekte. XRP fiyatı daha önceki haftaya göre daha stabil gözükse de son 24 saat içerisinde yeşil bir görünüm almayı başardı. XRP/USD teknik analizine bakıldığında özellikle saatlik grafikte 0,27955 doların kritik bir direnç olduğu görülüyor. Aynı zamanda yerel direnç noktası olarak görülen 0,27995 doların üzerine çıkılması durumunda fiyat 0,28 dolar ve devamını görebilir. XRP yatırımcılarının uzun süredir kırılmasını bekledikleri bu direnç noktası, hacmi de arttırabilir.

XRP İÇİN YÜKSELİŞ Mİ BEKLENİYOR?

XRP grafiğinde yükselen kanal formasyonu oluşuyor ve bunun 0,33 dolara işaret ettiği görülüyor. Yükselen kanal formasyonunun son noktasına yani 0,33 dolara ulaşılması durumunda ise sıradaki direnç 0,35 dolar olacaktır. XRP eğer 0,35 doları kırmayı başarırsa fiyatın 0,42 dolara kadar ciddi bir engeli bulunmuyor. XRP yatırımcıları için MACD ve RSI indikatörleri de iyi sinyaller vermekte. Bu durumda XRP’nin kısa sürede 0,29 doları görmesi beklenebilir. Tabii ki kripto para piyasasının genel gidişatı XRP için de önemli olacaktır. BTC fiyatının yeniden aşağı yönlü kırması, bütün durumu değiştirebilir. XRP fiyatının böyle bir durumda asıl desteği ise 0,25 dolar olabilir.