Vali Yazıcı: Antalya güçlü bir tarımsal altyapıya sahip

24.09.2022 14:38

Antalya haber... Vali Ersin Yazıcı, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile birlikte tarım firmalarını ziyaret ederek üretim faaliyetleri ve ürün çeşitliliği hakkında bilgi aldı. Antalya'nın güçlü bir tarımsal altyapıya sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Bu güçlü tarım altyapımızı katma değeri yüksek ürünlerle daha da güçlendireceğiz" dedi.

Vali Yazıcı: Antalya güçlü bir tarımsal altyapıya sahip

Antalya haber... Aksu ve Manavgat ilçelerinde tarım firmalarını Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, özellikle yerli ve milli tohum üretiminin önemine dikkat çekti. Firma sahibi Mehmet Yüksel, Vali Yazıcı ve beraberindeki heyete Aksu'da 3.800 dekar alanda, 1.800 dekar serada sebze tohumları ürettiklerini ve üretilen tohumların 75 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

75 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Antalya'nın turizmde olduğu kadar tarımda da lider ve öncü şehir olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Antalya'mız her şeyiyle mükemmel bir şehir. Bu mükemmel şehir özellikle de turizm ve tarımıyla ön plana çıkıyor. Türkiye'deki tarımın adeta lokomotifi konumunda. Bu başarının tesadüf olmadığını bölgedeki tarım üzerine çalışmalar yapan firmalarımızı ziyaret ettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Buradaki firmamız ürettiği yerli ve milli tohumları 75 ülkeye ihraç ediyor. Bu gurur verici" dedi. Firmanın AR-GE ve üretim tesisini gezen Vali Yazıcı, yerli ve milli tohum üretiminin çağın en stratejik sektörü olduğunu vurguladı.

Tohum firması ziyaretinin ardından Manavgat'ta muz üretimi yapan başka bir firmayı da gezen Vali Yazıcı, "Hepimizin bildiği gibi turizmde bir dünya markasıyız. Sizler sayesinde tarımda da bir dünya markasıyız. Sizlerin eli ve emeğiyle yetiştirilen bu ürünler dünyanın birçok farklı noktasına ihraç ediliyor. Antalya'mızın tarımdaki liderliğini geliştirerek hep birlikte devam ettireceğiz. Her zaman dediğimiz gibi Ar-Ge ve inovasyonla tarımda çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalı ve tarım ürünlerindeki gelirimizi daha da arttırmalıyız" şeklinde konuştu.

ÜLKEYE DEĞER KATAN FİRMALARIN YANINDAYIZ

Yerli ve milli üretimin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Özellikle son yıllarda tarımın önemi, ne kadar stratejik bir ürün olduğu çok daha iyi anlaşıldı. Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız her şey boş. Bu sebeple üretim yapan, ülkemize değer katan herkesin ve her firmamızın yanındayız" ifadelerini kullandı. Firmayı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yazıcı, "Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan tüm firmalarımızın destekçisiyiz. Antalya'mızı hep birlikte tarımdan turizme her konuda daha da ileriye taşıyacağız" diye konuştu.

TROPİKAL MEYVE ÜRETİMİ

Ziyaret sırasında Vali Yazıcı'ya işletme hakkında bilgi veren firma sahibi Ayhan Taş, "Firmamız 1000 dönümlük alan üzerine kurulu 14 seradan oluşuyor. Günlük 20 ton muz üretimi yapıyoruz. Muz üretiminin yanında 9 çeşit tropikal meyve üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyoruz. Muz başta olmak üzere yaban mersini, papaya, altın çilek, avokado, ananas, pepino, çarkıfelek ve ejder meyvesi yetiştiriyoruz. İşletmemizde bitki doku kültürü laboratuvarı bulunuyor ve burada 1,5 milyondan fazla bitki kapasitesine sahibiz. Ayrıca firmamız fideden, iklimlendirme odalarına, gübre satışından gübreleme programına kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor