Temassız kredi kartlarında büyük tehlike

11.09.2017 12:00

Toplu taşıma araçları gibi kalabalık yerlerde yanınıza yaklaşan bu kişiler, rakamı önceden girdiği ufak tutarları, pos cihazını size yaklaştırarak temassız özellik sayesinde çekiyor.

Temassız kredi kartlarında büyük tehlike

Teknoloji hepimizin olduğu gibi hırsızların da işini kolaylaştırınca sıra cebimizdeki temassız kredi kartlarına geldi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, adedi 13,6 milyonu aşan temassız kartlarımızdan çok basit bir yöntemle ancak bilgimiz dışında para çekiliyor.
KALABALIKTA SİZİ BULUYOR

Yeni Şafak gazetesinden Orhan Orhun Ünal’ın haberine göre; gelişen teknoloji sayesinde okuyucusu olan tüm noktalarda 50 TL’ye kadar olan işlemler, şifreye gerek kalmadan temassız kartlar ile gerçekleştiriliyor. Bu özellik sayesinde bozuk para aramadan ve para üstü beklemeden kartımızı cihaza gösterip kolayca ödeme yapabiliyoruz.

İşte bunu fırsat bilen sahtekarlar, gün içinde kalabalık yerlerde şansını deniyor. Usulca yaklaşan dolandırıcılar, cihazı size doğru tutarak önceden makineye yazdığı 28 lira gibi rakamı temassız özellik sayesinde kartınızdan çekiyor. Mesela Metrobüs’te ayakta gidiyorsunuz, bu kişilerin yanınızda durması ve elindeki cihazı yaklaştırması yeterli. İlgili teknolojinin en önemli özelliği, işlemin saniyeler içinde gerçekleşmesi yani cihaz kredi kartınızı okuduğu an ödeme tamamlanıyor. Otobüste, alışveriş merkezinde, parkta kısacası her yerde hedeftesiniz. Rakam küçük olduğu için bankalardan uyarı mesajı gelmiyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto