Piyasalarda hareketli saatlere giriş yapıldı

02.10.2020 09:56

ABD hisse senedi vadeli kontratları ve Asya hisseleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından düştü. Dolar önemli paralar karşısında tırmandı.

Piyasalarda hareketli saatlere giriş yapıldı

S&P 500 Endeks vadelileri önceki işlemlerde Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçilerin reddettiği 2.2 trilyon dolarlık mali teşvik paketini geçirmesinin ardından gerilemişti.

Genel bakış

Trump, yaptığı açıklamada kendisi ve eşi Melania Trump'ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Trump, en yakın yardımcılarından biri Hope Hicks'in pozitif çıkmasının ardından test olmuştu.

Tokyo Hisse Senedi Borsası'nda Perşembe günü yaşanan teknik bir arıza nedeniyle işlemler durdurulmuştu. Japonya hisseleri, işlemlerin yeniden başlamasının ardından kaydettiği ilk kazançlarını sildi.

Diğer önemli Asya piyasalarının tatilden dolayı kapalı olması nedeniyle, ABD'de açıklanacak aylık istihdam verisi öncesinde hisse senetlerinde cansız bir işlem seansı kaydedildi. Çin, Hong Kong, Tayvan, Hindistan ve Güney Kore Cuma günü tatil nedeniyle kapalı.

ABD Hazine tahvili faizleri düştü. Offshore yuan Mayıs 2019'dan bu yana en güçlü seviyesinden geriledi.

Küresel hisseler Eylül ayında zirveye tırmanmalarından bu yana zorluk yaşıyor. Yatırımcılar, piyasayı destekleyecek bir sonraki gelişmeyi bekliyorlar. ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde açıklanacak olan son istihdam raporu bugün gelecek.

Binlerce kişinin işten çıkarılmasına ilişkin bu hafta yapılan açıklamalar, şirketlerin pandemi döneminde hayatta kalmak için ihtiyaç duyulan yeniden ayarlamalarla hala mücadele ettiğini gösteriyor. Virüs vakaları ise tırmanmaya devam ediyor.

Advisors Capital Management LLC ortağı Joanne Feeney, Bloomberg TV'de yaptığı değerlendirmede "Ralliye yönelik riskler gerçek. Sıra dışı olan şey ise şu anda uzun vadeye kıyasla kısa vadeli risklerin çok daha fazla olması." dedi.

Bakır yüzde 4'ten fazla değer kaybettiği Perşembe günkü kayıplarını korudu. Petrol fazla arz endişeleriyle düştü.

Hisse senetlerinde son durum

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.01'de yüzde 1.3 düştü. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 0.5 yükseldi.Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.8 çekildi.Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1 düştü.

Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.8 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Yen dolar karşısında yüzde 0.5 yükselişle 105.01 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.3 düşüşle 6.7695'ten alıcı buldu.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 ekside 1.1720 oldu.

(Bloomberg)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto