ABD sermaye piyasalarına yönelik otorite olan SEC'in, Aralık ayında finansal teknoloji şirket Ripple Labs’a XRP ihracı konusunda açtığı dava ile birlikte kripto para Ripple'da (XRP) sert satışlar meydana geldi. Kripto para piyasasının takip ettiği Ripple ve SEC'in ABD’de görülecek olan davası öncesinde Ripple yükselmeye devam ediyor.

DAVA NASIL SONUÇLANACAK?

 Yatırımcılar XRP davasının ilk duruşmasının görülmesinin ardından, dava sonucunun ne olacağını merak ediyor. Duruşmada ise net bir karar alınmazken, Ripple'ın avukatı davanın düşmesi gerektiğini belirtti.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Davanın sonuçsuz kalacağı düşünülüyor. SEC ve Ripple arasında herhangi bir anlaşma beklenmiyor. Mahkeme nihai kararını 16 Ağustos'ta verecek.

YÜZDE 130'UN ÜZERİNDE PRİMLENME YAŞANDI

Ripple 28 Ocak 2021 tarihinde 0,25 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Bugün ise Ripple 0,58 dolar seviyesine kadar yükseldi. Böylece yaklaşık bir aylık sürede yüzde 130’un üzerinde primlenme yaşandı. Dava gelişmesiyle birlikte son bir günde kripto paradaki kayıp yüzde 7 oldu.

RIPPLE İŞLEMLERİ ASKIYA ALINMIŞTI

SEC tarafından dava açılmasının ardından kripto para borsaları Ripple işlemlerini askıya almışlardı. Coinbase, OKCoin gibi kuruluşlar Ripple işlemlerini yapmamaya başladı. Dava sonrasında yeniden işlemlerin açılması beklentisi hakim durumda.