Kırtasiye alışverişlerinde 'tasarruf' dönemi! Ucuz kalem, ince defter
Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin de kırtasiye alışverişi telaşı başladı. Esnaf ürünlere yüzde 60’a yakın zam geldiğine dikkat çekerken velilerin de ucuz ürünlere yöneldiğini söyledi. Kırtasiye ürünlerinin kendilerini zorladığını belirten 2 çocuk babası Mahmut Yıldırım, bu nedenle kalemin ucuzunu, defterin incesini aldıklarını belirterek, "Her şeyin artık kalitesini geçtik ucuzu neyse, neyi tasarruflu alabiliriz, neyi kısabiliriz derdine düştük" dedi
2023- 2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında, okula ilk kez gidecek öğrenciler için de ders zili 4 Eylül’de çalacak. Öğrencileri okula başlamanın heyecanı sararken, velileri de alışveriş telaşı sardı. Eksik okul malzemelerini tamamlamak isteyen veliler, uygun alışveriş yapabilmek için Fatih'teki Tahtakale’nin yolunu tuttu. Anne ve babalar çanta, defter, kalem kutusu, suluk gibi okul malzemeleri için kırtasiyeleri dolaşarak uygun fiyatlı ürün aradı.
VELİLER ŞAŞKIN DURUMDA
Esnaf geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerinde yüzde 50 ila 60 arasında zam olduğunu söylerken, veliler ise neredeyse yüzde 100’e varan zamla karşılaştıklarını iddia etti. Kırtasiye ürünleri satan Ferruh Büyükoğlu, "Veliler artık tasarruflu davranıyor. Daha ucuz kalem alıyorlar, daha ucuz silgi alıyorlar. Daha ince defter almaya bakıyorlar" diye konuştu. Tahtakale'de okul çantaları 500 liradan başlayıp 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Beslenme çantaları il sulukların fiyatları ise, 35-40 liradan başlayıp 250-300 lira arasında. En ucuz kalem 2 buçuk liradan satılırken, en ucuz defter ise, 25 lira.Haberlerimizi Instagram, Facebook, Twitter, Telegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.