Hasyurt Tarım Fuarı’na yoğun ziyaretçi

15.05.2022 13:30

Antalya haber... Türkiye’nin ilk tarım fuarı Hasyurt Tarım Fuarı, 7 yıl aradan sonra 25’inci kez 11-14 Mayıs’ta Finike’de düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike Belediyesi, Antalya Tarım Konseyi, Kumluca Ticaret Borsası ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Ticaret Borsası, Batı Ak-deniz İhracatçılar Birliği ve diğer paydaşların desteğiyle “Eski yerinde yeni yüzüyle” motto-suyla düzenlenen fuarı 4 günde 18 bin 700 kişi ziyaret etti.

Hasyurt Tarım Fuarı’na yoğun ziyaretçi

Antalya haber...  6 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda tohumdan gübreye, zirai ilaçtan sulama sistemlerine, sera kostrüksiyonlarından fideye kadar bir çok sektörden katılımcılar yer aldı. Ziyaretçiler, tarımla ilgili yeni hizmet ve ürünleri görürken, katılımcı ve firmalar ile gerçekleştir-dikleri görüşmelerde soru ve önerilerine karşılık buldu, yeni iş ve ticari birlikteliklerin kurulduğu fuarda, tarım teknolojiyeleriyle ilgili yenilikler de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

“TARIMIN GELECEĞİ KONUŞULDU”

Fuarda, “Batı Antalya’da Örtüaltı Yetiştiriciliği ve Turunçgil Üretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı uluslararası panel düzenlenirken, “Söz Çiftçide” programında üreticiler sorun ve taleplerini dile getirdi. Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Şefik Diler, “Tarımda Finansman ve Ziraat Bankası Kredi Uygulamaları” başlıklı bilgilendirme toplantısında bankanın üreticilere ve tedarikçilere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı “Tarımın Üretimi, İhracatı, Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı panelde, üretimdeki ve ihracattaki sıkıntı ve talepler dile getirildi. Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç modöratörlüğünde Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı’nın da katılımıyla yapılan “Tarımın Dünü Bugünü Yarını” başlıklı panelde bölgedeki üretici ve tedarikçiler geçmişten geleceğe tarımı konuştu.

“BİLGİ YARIŞMASINDA ÇİFTÇİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ”

25. Hasyurt Tarım Fuarı'nda Dünya Çiftçiler Günü’nde Antalya Tarım Konseyi ve Antalya İl Tarım Müdürlüğü organizasyonunda Antalya Ticaret Borsası desteğinde “Çiftçi Aileler Yarışıyor” bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan Ahmet ve Düriye Şimşek'i Finike Belediyesi 5 bin TL ile Finike Ziraat Odası ise 1 gram altın ile ödüllendirdi.

Yarışmada ikinci olan Kumluca'dan Erdal ve İmran Süm'ü Finike Belediyesi 3 bin TL ile Finike Ziraat Odası 1 gram altın ile ödüllendirdi. Yarışmaya Elmalı'dan katılan Ramazan ve Ümmüssün Gerekten'i Finike Belediyesi 2 bin TL ile Finike Ziraat Odası 1 gram altın İle ödüllendirdi. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara, fuara katılan özel bir firma tarafından sıvı gübre hediye edildi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı