Hal’ci Başkan Hilmi Sevilgen de fiyatlara isyan etti

08.05.2021 23:31

Hem üretici hem de hal komisyoncusu olan Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, haftada bir gün açılmasına karar verilen pazar tezgahlarındaki yüksek fiyat etiketlerine isyan ederek, “Biz bi haftadır bağırınıyoruz marketin fiyatları çok yüksek, pazaryerlerinin acilen açılması lazım yoksa bu halk biter diye. Pazarcı arkadaşlara da rica ettik makul bir kar koyun öyle satın diye ama hep boş konuşmuşuz” diye yazdı.

Hal’ci Başkan Hilmi Sevilgen de fiyatlara isyan etti

Facebook hesabından yaptığı paylaşımda pazarcıların satış fiyatlarına yönelik eleştirilerde bulunan hal komisyoncusu ve üretici Birlik Başkanı Hilmi Sevilgen, “Biz bi haftadır bağırınıyoruz marketin fiyatları çok yüksek,pazaryerlerinin acilen açılması lazım, yoksa bu halk biter diye. Pazarcı arkadaşlara da rica ettik makul bi kar koyun öyle satın diye ama hep boş konuşmuşuz. Bişeyden anlamıyor muşuz, devlet biliyormuş nereyi açıp nereyi kapatacağını.... Ama denetim yok bu arkadaşların alış faturalarını kontrol edeceksin, ürünlerin cinsine göre belli bi oran kar payı koyacaklar. O zaman sıkıntı yavaş yavaş ortadan kalkar.. Ama bunun da hilesi var onu da sonra anlatırım HERKESE HAYIRLI KANDİLLER” diye yazdı.

PAHALILIKTA PAZAR ESNAFINI İŞARET ETTİ

Hilmi Sevilgen yaptığı açıklamaya Pazar fiyatlarını gösteren fotoğraflar da ekledi. Sevilgen’in paylaştığı fotoğraflarda biber 10 lira, muşmula 15 lira, erik 20 lira, taze fasulye ise 12 liralık etiketlerle satılıyor. Hilmi Sevilgen daha önce de Pazar yerlerindeki yüksek fiyatlardan hal komisyoncularının sorumlu tutulmasını da eleştirmişti. Daha önce ürünlere çok yüksek fiyatlı etiketler konulmasından pazarcıları suçlamayan Sevilgen bu kez yüksek fiyatlarda Pazar esnafını işaret etti.

İŞTE PAZARLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ KURALLAR

Tam kapanma kuralları çerçevesinde pazar yerlerine de açılma yasağı getirilmesinin ardından halci esnafının ürünleri ellerinde kalmış ve komisyoncuların düştüğü bu kötü durumu gösteren haberler sonrasında İçişleri Bakanlığı Pazar yerlerini sınırlı olmak üzere açma kararı yayınlamıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 İl Valiliğine "Pazar Yerleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre uygulanacak tedbirler şöyle sıralandı:

  • Pazar yerleri 8 ve 15 Mayıs`a denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Vatandaşların ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilecek
  • Pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecek, temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.
  • Yoğunluğu önlemek için mevcut pazar yerleri genişletilecek veya ilave pazar alanları oluşturulacak.
  • Giriş/çıkışlar belirli noktalardan yapılacak. Kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek.
  • Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazar yerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirler alınacak. İçerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek.
  • Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenecek ve satışı yapılacak.
  • Pazar yerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbirler alınacak.
  • Satış yapacak pazarcılar, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen “mesleki faaliyet belgesi” ile “ticari araç görevlendirme belgesini” ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.
  • Başta zabıta görevliler ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin gerekli kontrol faaliyetleri eksiksiz yerine getirilecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi
Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024