Döşemealtı birinci Kepez ikinci sırada! Antalyalı belediyelerin kira affı yarışı

25.02.2021 18:31

Antalya’da pandemi nedeniyle sıkıntıya giren belediye kiracılarına en büyük destek Döşemealtı’ndan gelirken, Döşemealtı’nı kepez, Kepez’i de Büyükşehir Belediyesi izledi. Kiracılardan Döşemealtı Belediyesi 6 ay, Kepez Belediyesi 3 ay kira almama kararı verirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üç ay için sadece yüzde 25 indirim yapması ve üç aylık kirayı birden talep etmesi ise, ‘Büyükşehir bu kararı bir daha gözden geçirsin’ yorumlarına neden oldu.

Döşemealtı birinci Kepez ikinci sırada! Antalyalı belediyelerin kira affı yarışı

Koronavirüs nedeniyle ekonomik kriz içine giren belediye kiracılarına destek için Antalyalı belediyeler adeta yarışa girdi. Döşemealtı Belediyesi 6 ay, Kepez Belediyesi 3 ay kira almama kararı verdi, Büyükşehir’in ise 3 aylık kira tutarından sadece yüzde 25 indirim yapma kararı ise, “yetersiz” bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

BELEDİYELER BİRBİRİ ARDINA AÇIKLADI

Kepez Belediyesi'nin 3 ay hiç kira almama karının ardından Döşemealtı Belediyesi bu sayıyı 6 aya çıkardı ve 2021 için de kiralara hiç zam yapmama kararı aldı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi üç aylık kiradan ancak yüzde 25 indirimle yetindi. Büyükşehir’in 3 aylık kirayı birden göndermesi de esnafı şoke etti.

MECLİSTE OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Döşemealtı Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan işyerlerinde Koronavirüs nedeniyle faaliyetlerini geçici olarak durduran ya da kısıtlamalı olarak çalışan kiracılarından 6 ay süreyle kira almama kararı aldı. Döşemealtı Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısından oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen belediye kiracılarından Ekim-Kasım Aralık 2020 ile Ocak Şubat Mart 2021 dönemlerine ait kira alınmaması kararı Komisyonun tarafından yine oy birliği ile kabul edildi. Döşemealtı Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan 80 işyerinden müracaat beklemeksizin yüzde 90 ila yüzde 100 kira azaltılmasına giderek alacak olduğu yaklaşık 1 milyon liradan vazgeçti. Belediye yine 2021 yılı boyunca hiçbir kiracısına zam yapmayacak. Alınan Meclis kararında pandemi nedeniyle kira sözleşmelerini fesih etmek isteyen kiracılara cezai şartlar uygulanmadan fesih edilmesi oy birliğiyle onaylandı. Döşemealtı Belediyesi Başkanı Turgay Genç, “Belediyemiz mülklerinde faaliyet gösteren 6 Aile hekimimizden yine 6 ay boyunca kira alınmayacak ve 2021 yılı boyunca kira artışı yapılmayacak” diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç

KEPEZ’İN İNDİRİMİ 20 MİLYON TL’Yİ BULDU

Antalya’nın Kepez Belediyesi ise encümen kararı ile kendi mülklerinde kiracı olup faaliyetlerini durduran restoran, kafe ve bar gibi işletmelerden aralık, ocak ve şubat aylarında kira almadı. Belediye ayrıca faaliyetlerini sürdüren ancak cirosunda yüzde 50 azalma olan belediye kiracılarından da kira bedelinin yüzde 50’sini sildi. Kepez Belediyesi’nin kendi kiracılarına yaptığı bu indirimin tutarı 20 milyon lirayı buldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklamada, “Dilerim, bu yaklaşımımız diğer belediyelere de örnek olur. Esnafın mutluluğu, toplumun mutluluğudur. Ben de bir esnaf ailenin çocuğu olarak ifade etmeliyim ki, esnafın mutluluğu için çalışırsak, toplumun mutluluğu için çalışmış oluruz” demişti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü

3 AYLIK FATURA BİRDEN GÖNDERİLDİ

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Milli Emlak’tan kiraladığı ve kendi şirketleri aracılığıyla kiraya verdiği işletmelere sadece yüzde 25 indirim yapabildi. Aralık ve ocak aylarında kira faturası gelmeyen işletmeler Kepez Belediyesi gibi bir uygulama beklerken, karşılarında şubat ayı ile birlikte 3 fatura birden gördüler. Antalya Büyükşehir Belediyesi, hazine taşınmazlarını kullanan kiracılardan kira almamak için Milli Emlak Müdürlüğü’nün geçen yıl olduğu gibi kira indirimi yapmasını bekliyor. Büyükşehir, hazineye ait taşınmazları Milli Emlak’tan kiralayıp önce kendi kazancını üzerine koyuyor ardından kendi şirketine kiralıyor. Belediye şirketi de başka bir işletmeye bir bedel karşılığı kiralıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı