Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gıda ürünlerindeki artışa yönelik sözlerini eleştirdi

01.02.2021 16:20

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a seslendi. Erdoğan'ın gıda ürünlerinde fiyat artışına yönelik sözlerini eleştiren Davutoğlu "Yeterince batırdınız ve berbat ettiniz, ekonomik göstergelerimiz 15 yıl geriye gitti." dedi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gıda ürünlerindeki artışa yönelik sözlerini eleştirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Konuşmasında Devlet Bahçeli'nin yaklaşımı için 'ucuz' nitelendirmesinde bulunan Davutoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2015 koalisyon görüşmeleri tartışmalarına ilişkin, "Bahçeli şimdi de Sayın Selçuk Özdağ’a ve gazetecilerimize yönelik saldırılardan dikkatleri dağıtmak için iki heyette on kişinin şahitlik ettiği 2015 koalisyon görüşmeleri üzerinden ucuz bir yaklaşım sergiliyor. Nasıl birkaç hafta önce kendisinin tahrikiyle genel başkan yardımcımızın canına sokak ortasında kastedildi ise şimdi de yalanları ve iftiralarıyla siyasetin ahlakına, namusuna ve itibarına kastediyor, bizim Sayın Bahçeli’nin ne üslubuna ne yalanlarına ne tahriklerine yetişmemiz mümkün değil zira aynı kulvarda değiliz, biz ne yalanda ne iftirada ile ne de şiddete tahrik ve sokak teröründe Bahçeli ile yarışamayız." dedi.

'O ZAMAN NİYE İTİRAZ ETMEDİNİZ?'

Amacınız suni gündem yaratmak diyerek tepki gösterek Davutoğlu, olayla ilgili 'O zaman niye itiraz etmediniz de olayın üzerinden beş yıl geçtikten sonra ‘müflis tüccar eski defterleri karıştırır' deyişine uygun bir şekilde bir iftira kampanyası halinde dile getiriyorsunuz. Amacınız suni bir gündem yaratarak siyasilere ve gazetecilere dönük saldırıları unutturmak. Hiç boşuna çaba sarf etmeyin! Kamuoyu her şeyi o zaman da gördü bugün de biliyor, siz bırakın benimle yaptığınız ve her iki taraftan da heyetlerin katıldığı koalisyon görüşmesini de siz ve Erdoğan'dan başka hiç kimsenin katılmadığı görüşmelerde neler konuşuyorsunuz onu söyleyin.' şeklinde konuştu.

'SAYIN BAHÇELİ BİR KONUDA HAKLI'

'Bahçeli bir konuda haklı Türkiye'de kendisini dövdüren birileri var' diye konuşan Davutoğlu, 'Ne diyorsunuz Erdoğan'a, mesela Gelecek Partisi genel başkan yardımcısı Özdağ ‘kendi kendisine saldırı düzenlemiş' diyor musunuz?

Evet Sayın Bahçeli önce tahrik etti ardından da çıkıp ‘bu saldırganların bizimle hiçbir alakası yoktur, olsa olsa Özdağ kendi kendisini dövdürüp kayda aldırmıştır' dedi. Çok zekice, ahlaklı ve delikanlıca bir tavır değil mi?

Aynen FETÖ liderinin darbe sonrası çıkıp ‘binde birini tanımam' demesi kadar delikanlıca ve dürüstçe değil mi? 17/25 saati önünde poz vere vere, ahlakınız da benzeşmiş anlaşılan.

Fakat Sayın Bahçeli bir konuda haklı, Türkiye'de kendi kendisini dövdüren birileri var. Türkiye'de kendi kendisini dövdüren bir kişi var o da Sayın Erdoğan. Erdoğan ve AK Parti kendisini Sayın Bahçeli ve MHP'ye dövdürüyor, ezdiriyor ve aşağılatıyor.' diyerek tepki gösterdi.

'KAPANAN DÜKKAN YOK'

'Geçtiğimiz hafta içinde Sayın Erdoğan'ın artık herkes için ayan beyan ortada olan bir gerçeği yani her gün yüzlerce esnafın kepenk indirmesini ‘işte rakamlar ortada, kapanan filan yok' diyerek değerlendirmesi de işte bu milletin gerçeklerinden kopma zincirin son parçası oldu.

2020 yılında yaklaşık 100 000, 2019 yılında ise 115 000 olmak üzere son 2 yılda kepenk kapatan esnafların sayısı en az 215 000'e ulaşmış durumda Sayın Cumhurbaşkanı! Bu ülkede her gün yaklaşık 300 esnaf kepenk kapatmış son 2 yılda.

2021 yılında esnaflarımıza, otoyol müteahhitlerine ödenecek paranın üçte birini yani sadece 5 milyar TL'yi layık gördüğünüz için, Türkiye, milli gelirine göre en düşük yardım ve hibe vererek vatandaşlarına ‘kendi başınızın çaresine bakın, benden bu kadar' dediği için. Muhtemelen önümüzdeki dönemde kepenk kapatma hızı daha da artacak.'

'YETERİNCE BATIRDINIZ'

'Şimdi de PTT'de sıvı yağ, bakliyat satarak fiyatları düşüreceklermiş. Yetmiyormuş gibi bir de ihbar hattı kurmuşlar. Lütfen ihbar ediniz. Alın elinize elektrik faturasını, son iki üç yılda gelen yüzde yüzün üzerindeki zammı ihbar edin.

Bakın Cumartesi sabahı bir uyandık ki ne görelim, fiyatların artmasına ‘zulüm’ diyen, daha Cuma günü sanki günah onlarınmış gibi esnafı ve tüccarı fiyat artışlarından dolayı tehdit eden Erdoğan kendi imzasıyla ne yapmış? Bir imza ile tek seferde her bir telefon kullanan vatandaşın bir sonraki ay faturalarında özel tüketim vergisini yüzde 35 artırmış!

Yeterince batırdınız ve berbat ettiniz, ekonomik göstergelerimiz 15 yıl geriye gitti. Daha da geriye gidiyor. Bahçeli ile koalisyon kurduğunuzdan beri toplam enflasyon yüzde 45, geniş işsizlik yüzde 30 oldu.'

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya turist rehberlerinin sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut K..

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya turist rehberlerinin sorunlarını meclise taşıdı
Sosyal medya bu TikToker teyzenin dansını konuşuyor! 50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dans..

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dansını konuşuyor! 50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında
Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de dep..

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu
Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve e..

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!
Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi

Dün yüzde 25 artmıştı Yeni zam için ta..

Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi
Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı

Güncelle sonrası ortalık karıştı Çoğu ..

Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı