ATSO'da renklerin transfer yarışı!

05.10.2022 13:59

Antalya haber... Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçiminde adaylar Davut Çetin ve Ali Bahar'ın kırmızı ve mavi renkleri dışında farklı renklerle seçimi kazanan meclis üyelerinin transferi için büyük bir yarış sürüyor. Transferlerle kırmızı 55, mavi 53 meclis üyeliğine ulaştı. Bağımsız görünen 9 meclis üyesi cuma günü kaderi belirleyecek.

ATSO'da renklerin transfer yarışı!

Antalya haber... Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütü ATSO'nun 1 Ekim Cumartesi günü Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nca gerçekleştirilen seçimlerde 283 meslek komitesi üyesi ve 117 meclis üyesinin seçiminin ardından, 7 Ekim Cuma günü gerçekleşecek yönetim üyeleri ve başkan seçim süreci heyecanla devam ediyor.

ANTALYA GÜNDEMİNDE, 'HANGİ RENK KAZANDI?'

Antalya'da gündemin ilk sırasında yer alan 'ATSO'da başkan kim olacak, hangi renk kazandı' sorusunun yanıtı da 7 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek olan ve 117 meclis üyesinin oy kullanacağı yönetim kurulu başkanının seçimine kilitlendi.

49 meslek komitesinde 90'ı geçersiz, 13 bin 628 üyenin oy kullanarak Komite ve Meclis üyelerinin seçimini yaptığı ilk aşamada, Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurumu'na itiraz süreci 5 Ekim Çarşamba günü saat 17.00 itibarıyla tamamlanıyor. 6 Ekim Perşembe günü itibarıyla da 283 komite üyesi ve 117 meclis üyesi kesinleşmiş olacak.

7 RENKLİ SEÇİM OLDU

Seçimlerde ATSO Başkanı Davut Çetin 'kırmızı' renkli listelerle, AOSB Başkanı Ali Bahar ise 'mavi' renkli listelerle yarıştı. Bazı meslek komitelerinde tek liste veya farklı renkli listeler yarışa katıldı. İki adayın renkleri dışında turuncu, fuşya, beyaz, yeşil ve kırmızı beyaz renkle seçime giren ve kazanan meslek grupları da oldu.

  • 6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi'nde tek liste ve turuncu renkle 3 meclis üyesi seçildi.
  • 9'uncu Grup Tekstil Meslek Komitesi'nde tek liste ve fuşya renkle seçime giren ekip 3 meclis üyeliği kazandı.
  • 16'ncı Grup Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi'nde üç listeli yarıştan yeşil renkli liste 2 meclis üyeliği kazandı.
  • 23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi'nde tek liste ve beyaz renkle seçime giren ekip 2 meclis üyeliği elde etti.
  • 25'inci Grup Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi'nde tek liste ve kırmızı-beyaz renkle seçime katılan ekip 2 meclis üyeliği kazandı.
  • 39'uncu Grup Bankalar, Finansal Hizmetler ve Döviz Büroları Meslek Komitesi'nde tek ve yeşil renkli listeyle seçime giren ekip 2 meclis üyeliği elde etti.
  • Seçimlerin kesin olmayan ilk sonuçlarına göre, 6 meslek komitesindeki farklı renklerle seçime giren bu ekiplerin dışındaki 43 meslek komitesinden 21'inde kırmızı listeler galip gelirken, 51 meclis üyeliği kazandığı, 22 komiteden galip gelen mavi renkli listelerin ise 52 meclis üyeliği kazandığı açıklandı.

İTİRAZLAR DENGEYİ DEĞİŞTİRDİ

Açıklanan ilk sonuçlarda 52 mavi, 51 kırmızı, 14 meclis üyesinin de bağımsız görüldüğü sonuçlardaki ilk değişiklik, Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun, 3'üncü Grup Madencilik Meslek Komitesi'nde mavi listeden asil aday Mert Madencilik firmasının seçme ve seçilme yeterliliği bulunmadığını tespiti üzerine adaylıktan düşürülmesiyle yaşandı. Mavi listeden Mert Madencilik iptal edilirken, yerine ise, asil adaylar içinden en çok oyu alan kırmızı listedeki Taş Kütüphanesi Madencilik firması meclis üyesi oldu. Böylece kırmızı renkler 52'ye yükselirken, mavi renkler 51'e düştü.

YEŞİL 2 ÜYE MAVİYE GEÇTİ

14 bağımsız görünen meclis üyeliğini kazanan isimlerin yönetim kurulu ve başkanı seçimlerinde kaderi belirleyici rolü olan süreçte ilk transfer duyurusu salı günü mavi listeden geldi. Yeşil renkle seçimi kazanan 16'ncı Grup Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi'ndeki firmaların temsilcisi iki meclis üyesinin, Ali Bahar'la çektirdikleri fotoğrafla mavi listeye geçtiklerini duyuruldu. Bu transferle maviler 53 üyeye yükseldi.

TURUNCU 3 ÜYE 'KIRMIZI' DEDİ

İkinci transfer haberi de kırmızı listeden geldi. 6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi'nde 3 meclis üyeliğini kazanan turuncu listeden Yılmaz Sebze Meyve, Hüseyin-Ali Demir Yaş Sebze Meyve ve Samancı Tarım Ürünleri firmalarının temsilcileri fotoğraflarıyla birlikte kırmızı listeden yana olduklarını duyurdu. Komite üyesi Cüneyt Doğan, tüm komite ve meclis üyeleriyle birlikte çektirdiği fotoğrafın altına, “6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi olarak hep beraber Davut Çetin başkana kararımız en baştan itibaren tamdır. Antalya için kırmızı" sözlerini paylaştı.

BEYAZ DA 'KIRMIZI' DEDİ

Dün gerçekleşen bu transferlerin ardından bugün de 23. Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi'nin Meclis Üyeleri Salih Peker ve İbrahim Etem Culfa, 'Kırmızı' listede yer aldıklarını açıkladı. 23. Grup Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Peker ve Culfa ile görüşen Başkan Davut Çetin, "Çok kıymetli arkadaşlarımız Kırmızı listelere destek olacaklarını ifade ettiler. Bizim en başından bu yana yanımızda gördüğümüz arkadaşlarımız da bir kez daha bizlere olan desteklerini açıkladı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Davut Çetin, "Seçim günü açıkladığımız rakamda herhangi bir değişiklik yok. Dün 6. Grup Meslek Komitemiz en başından bu yana Kırmızı listemize destek verdiklerini söyledi. Bugün de 23. Grup Meslek Komitesi üyelerimiz aynı şeyi tekrarlıyor. Bizler bir transfer yapmıyoruz. Yola çıktığımız arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZ GÖRÜNEN 9 ÜYE KALDI

Transfer haberleriyle birlikte dengelerin de değiştiği tablodaki son duruma göre, kırmızı liste 55 meclis üyeliğine, mavi liste ise 53 meclis üyeliğine sahip görünüyor. Cuma günü yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin seçiminde kaderi belirleyecek olan 9 meclis üyesi ise bağımsız görünmeye devam ediyor.

9'uncu Grup Tekstil Meslek Komitesi'ndeki 3 meclis üyesi Çoban Tuhafiye Tekstil, Özler Tekstil, Noteks AŞ, 23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi'ndeki 2 meclis üyesi Peker Telekomünikasyon, Yuvam İletişim, 25'inci Grup Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi'ndeki 2 meclis üyesi Mehmet Dikmen-Dikmenoğlu Ticaret, Tayaş Ev Aletleri, 39'uncu Grup Bankalar, Finansal Hizmetler ve Döviz Büroları Meslek Komitesi'ndeki 2 meclis üyesi Ziraat Bankası, Denizbank bağımsız görünmeye devam ediyor.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Corendon Turizm Grubu'ndan Kemer'e milyon euroluk yatırım! Turizm hem çeşitlenecek hem de renklenecek

Corendon Turizm Grubu'ndan Kemer'e mil..

Corendon Turizm Grubu'ndan Kemer'e milyon euroluk yatırım! Turizm hem çeşitlenecek hem de renklenecek
Antalya'da bir kadın cinayeti daha! Karısını öldürüp oğlunu aradı! 'Anneni öldürdüm' dedi

Antalya'da bir kadın cinayeti daha! Ka..

Antalya'da bir kadın cinayeti daha! Karısını öldürüp oğlunu aradı! 'Anneni öldürdüm' dedi
Antalya'da havadan turist yağıyor! Yolcu trafiği 3 milyonu aştı

Antalya'da havadan turist yağıyor! Yol..

Antalya'da havadan turist yağıyor! Yolcu trafiği 3 milyonu aştı
Teleferik kazasında dikkat çeken ifade! 159 kalem işten 19 kalemi yapıldı

Teleferik kazasında dikkat çeken ifade..

Teleferik kazasında dikkat çeken ifade! 159 kalem işten 19 kalemi yapıldı
Fenomen Ares cinayetinde yine gelişme! Yeniden yargılanacaklar

Fenomen Ares cinayetinde yine gelişme ..

Fenomen Ares cinayetinde yine gelişme! Yeniden yargılanacaklar
Bakan Yerlikaya bayramın acı bilançosunu açıkladı! 75 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya bayramın acı bilançosu..

Bakan Yerlikaya bayramın acı bilançosunu açıkladı! 75 kişi hayatını kaybetti