ATSO'da karar günü! Gözler Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nda

06.10.2022 13:36

Antalya haber... Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 1 Ekim Cumartesi günü seçilen 117 meclis üyesinin, önümüzdeki 4 yıl görev alacak olan yeni yönetim kurulu başkanı ve üyelerini belirleyeceği seçim, 7 Ekim Cuma günü yapılacak. Mecliste, son verilere göre 57 üye Davut Çetin'in kırmızı listelerinde, 53 üye Ali Bahar'ın mavi listelerinde, 7 üye de bağımsız görünüyor. En az 59 üyenin oyunu alan aday ATSO'nun yeni başkanı olacak.

ATSO'da karar günü! Gözler Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nda

Antalya haber... Turizmin başkentinde en büyük sivil toplum örgütü ATSO'nun 1 Ekim Cumartesi günü Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nca gerçekleştirilen seçimlerinde, önümüzdeki dört yıl görev alacak 49 meslek komitesindeki 283 meslek komite üyesi ve 117 meclis üyesi belirlendi. Meclis ve komite üyelerinin belirlendiği seçimin ilk aşamasında 22 bin 843 seçmenden 90'ı geçersiz, 13 bin 628 üye 76 sandıkta oy kullandı.

117 ÜYENİN KARAR GÜNÜ

Kırmızı listelerle ATSO Başkanı Davut Çetin, mavi listelerle de Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar'ın aday olduğu yarışta, düğüm 7 Ekim Cuma günü çözülecek. ATSO Hizmet Binası'nda gerçekleşecek seçimde 117 meclis üyesi ATSO'nun yeni dönemindeki 4 yıl süreyle görev alacak olan toplam 11 kişilik yönetim kurulu üyelerini ve başkanı belirleyecek. Yeni başkan ve yönetim kurulu için 117 üyeden en az 59 üyenin oyunun alınması gerekiyor.

RENKLER KAFA KARIŞTIRDI

İki adayın kırmızı ve mavi renklerinin dışında, seçime bazı meslek gruplarında tek liste ve farklı renk listelerle katılıp, kazanan gruplar oldu. Liste renklerindeki farklılıklar, tartışmalara ve karışıklığa yol açtı. Ancak turuncu listeyle kazanan 6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi'nde 3 meclis üyesi, beyaz listeyle kazanan 23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi'nin 2 meclis üyesi, başından beri kırmızı listelerde olduklarını açıkladı. Yeşil renkle seçimi kazanan 16'ncı Grup Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi'ndeki 2 üye de mavi listeye geçtiğini açıkladı. 3'üncü Grup Madencilik Meslek Komitesi'nde ise mavi listeden asil bir adayın seçilme yeterliliği bulunmadığı tespiti üzerine, yerine kırmızı listeden asil aday meclis üyesi seçildi.

57 KIRMIZI, 53 MAVİ, 7 BAĞIMSIZ

Bu açıklamalara göre, Davut Çetin'in kırmızı listesini destekleyen meclis üye sayısı 57 görünürken, Ali Bahar'ın mavi listesini destekleyen meclis üye sayısı ise 53 görünüyor. İki adaya desteğini açıkça ortaya koyan toplam 110 meclis üyesi dışında bağımsız olarak ifade edilen 7 meclis üyesi bulunuyor.

Fuşya renkli 3 meclis üyesine sahip 9'uncu Grup Tekstil Meslek Komitesi, kırmızı beyaz renkli 2 meclis üyesine sahip 25'inci Grup Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi, yeşil renkli 2 meclis üyesine sahip 39'uncu Grup Bankalar, Finansal Hizmetler ve Döviz Büroları Meslek Komitesi bağımsız olarak ifade edilen grupları oluşturuyor.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı