ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok
Altın fiyatlarındaki aşağı yönlü seyir dikkat çekiyor. Ons altın 2 bin dolar olan kritik seviyenin üzerinde tutunmakta zorlanıyor. Altın fiyatlarındaki düşüşün sebebi nedir? Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş merak edilen soruları milliyet.com.tr'ye yanıtladı. İşte detaylar...

KRİZ GÜNDEMİ GERİDE KALDI

"Altın fiyatlarında son dönemde gerçekleşen bankacılık krizi ve buna bağlı olarak Fed’in faiz artırım beklentinde yumuşama olabileceği görüşünün ağır basmasıyla hızlı bir yükseliş yaşadık ancak bankacılık krizinin gündemden düşmesi ve Fed’in 3-4 Mayıs toplantısı için 25 baz puanlık faiz artıracağı beklentisinin gündeme gelmesi ons altın fiyatlarında kar realizasyonlarına sebep olduğu görüşündeyiz.

YATIRIMCILAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

Bu hafta özellikle ABD ve Euro Bölgesi büyüme verileri ve Cuma günü açıklanacak olan ve Fed’in yakından takip ettiği PCE verileri altın fiyatları üzerinde etkili olabilir ancak asıl etkinin Fed toplantısı olacağı kanısındayız.

GRAM ALTIN FİYATINA İLİŞKİN ÖNGÖRÜNÜZ NEDİR?

Gram altın kısa vadede 1.235 TL ile 1.250 TL arasında yatay bir şekilde hareket ettiğini görmekteyiz. Orta vadede ise 1.220 TL destek seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş potansiyelini koruyabilir. Bu durumda 1.270 TL direnci hedeflenebilir.

FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİLERİNE GÖRE ALTINDA ÖNGÖRÜLER NELER?

Fed’e yönelik beklentinin altın fiyatlarına yansıdığı görüşündeyiz. Kararın açıklanması ve özellikle karar metninde faiz artırım patikasının yumuşayacağına yönelik sinyaller alınması halinde altında katalist etkisi görülebilir. Faiz artırım yönünde kararların devamına ilişkin ibarelere yer verilmesi halinde ise altının baskı görebileceği beklentisindeyiz.

ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Ons altın haftanın 3. gününde uluslararası piyasalarda 1.996 dolar seviyesinde iken yurt içi piyasalarda altının gram satış fiyatı 1.247 TL'den işlem görüyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.