Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın 1000 lira sınırını geçti

08.06.2022 15:00

Geçtiğimiz hafta yükseliş kaydeden gram altın yeni güne hareketli başladı. Gram altın 1000 lira sınırını geçti. Peki yükseliş devam eder mi? İşte cevabı...

Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın 1000 lira sınırını geçti

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları ABD’den gelen ekonomik gelişmelerle yön buldu. Gram altın 1000 lira sınırını geçti. Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı: "Bir taraftan enflasyon rakamları diğer taraftan ABD’de faiz artışı beklentileri bir taraftan da dolar emisyonunu artması altının yönünü yukarı çevirdi" dedi.

Bugüne 1853 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif gerileme kaydederek 1848 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1845 dolar, en yüksek ise 1853 dolar seviyeleri görüldü. Peki yükseliş devam eder mi? Bu yükselişin nedeni ne? İşte detaylar...

ABD'deki enflasyon verisi beklentilerinin piyasaları hareketlendirdiğini belirten Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı:

Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen ABD enflasyon verisi beklentileri piyasaları hareketlendirdi. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yeniden 2.50 seviyelerinden 2.98’e gelindi. Diğer taraftan dolar endeksi de yeniden yönünü yukarı doğru çevirmeye başladı. Jeopolitik risklerin artması aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puan faiz artıracağı beklentisiyle emtia fiyatları yukarı taşınmaya devam ediyor.

Petrolde 120 dolar seviyelerinin son iki haftada kalıcı hale gelmesi, diğer taraftan altın fiyatlarını da ons bazında yeniden yukarı yönlü hareketlendirmeye başladı. 1790-1950 aralığı son dönemde sıkça test edildi. Ancak görüldüğü kadarıyla 1800 doların altı çok muhtemel gözükmüyor. Enflasyonla orantılı olmak üzere ABD’de yeniden dolar emisyonunun artması orta vadede altına olan ilgiyi de artıracaktır.

‘ONS ALTIN 2 BİN DOLARA YAKLAŞACAKTIR’

Bir taraftan enflasyon rakamları diğer taraftan ABD’de faiz artışı beklentileri bir taraftan da dolar emisyonunu artması altının yönünü yukarı çevirdi. Orta vadede altın yeniden 1900 dolar seviyelerinin üzerine çıkarak 2 bin dolarlara yaklaşacaktır.

Rusya, Ukrayna arasındaki süreç uzadığı müddetçe ve Avrupa ve ABD’nin Rusya ile ilgili yaptırım kararları bundan sonraki süreçte daha ağır hissettireceğine göre önümüzdeki dönemde altında 2 bin dolarlar sürpriz olmayacaktır.

‘GRAM ALTINDA BİN 100 LİRA SÜRPRİZ OLMAYACAKTIR’

Diğer taraftan ons bazında yükselen altın fiyatları iç piyasada kurun yükselişiyle beraber yeniden bin TL seviyelerini test etmiştir. Orta vadede hem kur artışı hem de ons bazında artış devam ettiği sürece altında bin 100 TL seviyelerini görmek sürpriz olmayacaktır. Uzun vadede ise mutlak suretle altın değer kazanacak gözüyle bakmak çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Şu anda dünyada üretim kaynaklı, arz kaynaklı çok ciddi bir enflasyon ve fiyat artışı yaşanmaktadır. Bu artışın devam etmesi ilerleyen aşamada mutlak suretle gram olarak, ons olarak altın fiyatlarını yukarı taşıyacaktır.

Daima söylediğimiz gibi ons altında 1800 doların altı mutlak suretle alım fırsatıdır. Ancak kısa vadede 2 bin dolar seviyeleri görüldüğünde mutlak suretle kar satışları geleceğinden dolayı bu seviyeler kar satışı olarak değerlendirilebilir.

GRAM ALTINDA BU SEVİYE KAR REALİZASYONU OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Gram olarak ise bin 100 TL’li seviyeler mutlaka kar realizasyon için değerlendirilmesi gereken seviyelerdir. Diğer taraftan 920-950'li seviyeler ise yeniden alım için önemli bir fırsat doğuracaktır. Ancak unutmamak gerekir ki ani iniş çıkışlarda panik havası ile hareket etmemek bunun yerine orta ve uzun vadeli altın enstrüman değerlendirmek daha sağlıklı bir davranış olacaktır."

GRAM ALTINDA SON DURUM!

Bugüne 997 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükseliş kaydederek 1002 liradan işlem görüyor.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü