Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileriyle "Kariyer İpuçları" adlı söyleşide buluşan Çak,  projelerinin bulunduğu küçük bir sinevizyon gösteriminin ardından konuşmaya başladı.

Mesleki geçmişinin öncesinde hayat hikayesinden bahsetti. Kısa bir dönem yapmış olduğu muhabirlik, asistanlık ve bunun dışında birçok farklı iş deneyimi yaşayan Çak, gelen bir teklif ile tasarıma yöneldiğini ve hiçbir akademik bilgisi olmadan dekore yeteneği ile meslekte yükseldiğini dile getirdi. Yükselişinin ardından 2005 yılının ocak ayında iflas eden tasarımcı ünlü bir markanın showroom tasarımını üstlendiğini ve altı ay içinde bütün borçlarını kapattığını  söyledi. Başarılı showroom tasarımı ile dünyaya adını duyuran Çak, Paris Hilton, Jennifer Lopez, Cameron Diaz, Sting gibi dünya yıldızlarının yaşadığı mekânları tasarladığını belirtti.

Öğrencilere ahlaki değerlerin dışına çıkılmadığı sürece hayallerinin önünde hiçbir engel olmadığını ve mimar değil tasarımcı olduğunu söyleyen Çak söyleşiyi eğlenceli bir soru ve cevap ile sonlandırdı.

( Haber ve Fotoğraf: Berfin Dilara Aksu )