SON DAKİKA! Valiliklerden yüz yüze eğitime ilişkin peş peşe açıklamalar

27.02.2021 10:09

Son dakika haberine göre valiliklerden okullarda yüz yüze eğitime başlanılması ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA! Valiliklerden yüz yüze eğitime ilişkin peş peşe açıklamalar

Son dakika haberine göre; Valilikler okullarda yüz yüze eğitime başlanması ile ilgili art arda açıklamalar yaptı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir.

İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti.

Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR SHORTCODE

SAMSUN VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Samsun'da 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin 1 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayıp başlamayacağı konusuna açıklık getiren Samsun Valiliği, 15 Şubat'ta başlayan eğitimin devam edeceğini, 8 ve 12. sınıflarda ise 1 Mart'ta toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlara göre belli olacağını duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir. İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti. Kabine toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre hıfzıssıhha kurullarımızca gerekil adımlar atılacaktır."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük