Prof.Dr.Güner Sönmez: ‘Nüfusun önemli kesimi aşılanana kadar korunalım’

20.01.2021 19:31

Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan, “15 Şubat’ta okulları açmaya kararlıyız” açıklaması gelirken Prof. Dr. Güner Sönmez, “Kimse yeni bir dalga için garanti veremez. Nüfusun önemli bir kısmı aşılanana, salgın gücünü yitirene kadar korunalım” dedi.

Prof.Dr.Güner Sönmez: ‘Nüfusun önemli kesimi aşılanana kadar korunalım’

Covid-19 salgınında kısıtlamalar sayesinde vaka ve hasta sayılarında önemli düşüşler yaşanırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “15 Şubat’ta okulları açmaya kararlıyız” yönündeki açıklaması veliler arasında endişeye yol açtı. Öte yandan Prof. Dr. Güner Sönmez’in, “Kimse yeni bir dalga için garanti veremez. Nüfusun önemli bir kısmı aşılanana, salgın gücünü yitirene kadar korunalım” yönündeki tavsiyesi ise tehdidin hala büyük olduğunu ortaya koyuyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

 

AİLELERİN VE ÇOCUKLARIN DURUMUNA BAKTIK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitim için tarih verdi. Okulların açılmasına ilişkin konuşan Ziya Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren okulların mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var" dedi. Ziya Selçuk, Bakanlığın salgın döneminde sahada yüzlerce araştırma yaptığını söyleyerek "15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var" dedi.

Prof. Dr. Güner Sönmez'in sosyal medya paylaşımı

YÜKSEK KAPASİTEYLE AÇMALIYIZ

Selçuk, "Bu araştırmalar bize gösteriyor ki bizim okulları bugün kapatmamız bugünün problemi değil, gelecek yılların da problemi hâline geliyor. Türkiye, OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde okullarını en fazla süre kapalı tutan ülkeler arasında başlarda geliyor. Biz bunu daha kontrollü olabilmek, riski daha iyi yönetebilmek için yaptık ve bugün de bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Ancak 15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var. Bunu da ilgili tüm kuruluşlarla ve ortamlarda paylaşıyoruz, paylaşacağız. Bu anlamda literatüre ve uygulamalara baktığımızda, elbette küçük yaşların riski daha az" diye konuştu.

Prof. Dr. Güner Sönmez

ÖZEL OKULLARIN DURUMU

Selçuk, pandemi döneminde özel okullarda yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV oranının aynı şekilde devam edip etmeyeceğine yönelik bir soruya da "Özel öğretim kurumlarımız da Millî Eğitim Bakanlığı'nın asli unsurudur. Bu kurumlarımızda yaşanan sorunlar bizim sorunumuzdur. Başta özel öğretim kurumlarımızdaki evlatlarımızın eğitim süreçlerinin devamlılığı, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın istihdam koşulları açısından buradaki finansal durum da kritik önem taşımaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza geçtiğimiz dönem sağlanan bu vergi kolaylığının bu dönem de sağlanması yönünde tavsiye görüşümüzü bildirdik" yanıtını verdi.

DÜNYADA YÜZBİNLERCE ÖĞRENCİ COVİD’E YAKALANDI

Bakan Selçuk’un okulların salgın tehdidinin hala sürdüğü, aşılamanın ise halka yönelik ağır adımlarla ilerlediği bir dönemde okulları yüksek kapasiteyle açma kararlılığı veliler arasında endişe yarattı. Veliler okulları açan gelişmiş ülkelerde yüz binlerce öğrencinin koronaya yakalandığını ve salgını evlerdeki aile büyüklerine taşıdığını belirterek, aynı sorunun ülkemizde de yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladılar. Türkiye’de okulların açık olduğu dönemde sayısı tam olarak açıklanmasa da çok sayıda öğrencinin ve öğretmenin virüse yakalandığı bilgilerinin kamuoyuna yansıdığını dile getiren veliler, “halkın aşılanması tamamlanmadan okulların açılması sakıncalı” yorumunu yapıyorlar.

‘KİMSE YENİ DALGA İÇİN GARANTİ VEREMEZ’

Öte yandan Prof. Dr. Güner Sönmez’de, Bakan Selçuk’un açıklamasının kısa süre ardından attığı bir tweetle salgın tehdidinin hala devam ettiğini belirterek uyarılarda bulundu. Paylaşımına, Covidli nedeniyle hasar görmüş akciğer görüntülerinin fotoğraflarını ekleyerek, “Birinci görüntü sağlıklı akciğer. 3. görüntü ilk Covid enfeksiyonu sırasında, ortadaki görüntü ise uzun dönemde hasar görmüş akciğer. Vaka sayıları düştü; Ancak kimse yeni bir dalga için garanti veremez. Nüfusun önemli bir kısmı aşılanana, salgın gücünü yitirene kadar korunalım” diye yazdı.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü