Mektebim’den URFODU birinciliği 

24.12.2018 15:30

Öğrencilerin derin ve kalıcı modern bilgi oluşumunu teşvik etmeyi, sahip oldukları temel bilgi ve yeteneklerin alanlarını geliştirmeyi amaçlayan, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.sınıf seviyelerinde, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, İngilizce, Almanca, Fransızca branşlarında düzenlenen URFODU’ya her yıl yaklaşık 250 bin öğrenci ve 2 bine yakın kurum katılıyor.

Mektebim’den URFODU birinciliği 

 Rusya Federasyonu Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi tarafından organize edilen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda Amerikalı Bilim İnsanı B.Blum’un taksonomisi dikkate alınarak 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.sınıf öğrencilerinin yaş özelliklerine, eğitim ve öğretim programlarına göre hazırlanan testlerde her soru bir önceki sorudan daha zor oluyor. Test süresi 75 dakika olan yarışmadaher öğrenci dışarıdan herhangi bir yardım almadan test sorularını çözerek etapları tamamlıyor. 

Aralık ayında düzenlenen ve Mektebim Kampüsleri'nden 3003 sınav katılımının gerçekleştiği 1. etap sınavında 1277’i öğrenci finale kalarak başarı elde ederken Balıkesir Kampüsü öğrencisi Ali Berke Sarı, 100 tam puan alarak 1.etap birinciliğini elde etti. URFODU Final Aşaması 6 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan ve Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Türkiye, Çin Cumhuriyeti gibi ülkelerinin katılımcı olduğu URFODU’da Final Etabı sonrasında dereceye giren öğrencilere altın, gümüş ve bronz madalya, 1., 2., 3. dereceden diploma ve katılımcı kiploması verilecek.

Mektebim “URFODU 1.Etap Birinciliği ve 1277 Finalist Öğrenci” başarısıyla uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeye devam edecek.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto