HUKUK ÖĞRENCİSİNİN SINAV ZAFERİ

30.03.2017 13:00

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu´nun, 2016- 2017 öğretim döneminde uygulanmak üzere bütünleme sınavlarını kaldırma kararının yürütmesi, Hukuk Fakültesi öğrencisi Macit Mert Yıldız´ın açtığı dava sonucu durduruldu.

HUKUK ÖĞRENCİSİNİN SINAV ZAFERİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2015- 2016 öğretim döneminde aldığı kararla bütünleme sınavlarını kaldırma yetkisini üniversite senatolarına verdi. 3 Ocak 2017 tarihinde sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklikle AÜ´de dönemlik olan tüm fakültelerde bütünleme sınavları kaldırıldı.

HUKUK ÖĞRENCİSİ DAVA AÇTI

AÜ Senatosu´nun aldığı karar üzerine Hukuk Fakültesi 3´üncü sınıf öğrencisi Macit Mert Yıldız, Antalya 1´inci İdare Mahkemesi´ne yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açtı. 1´inci İdare Mahkemesi, 10 Mart tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. Oybirliğiyle alınan kararda, üniversitenin bütünleme sınavlarını kaldırma kararının eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Kararda, İdari Yargılama Usulü Kanununun 28´inci Maddesi´ne göre idarenin, İdare Mahkemesi´nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararlarıyla bağlı olduğu, kararı 30 gün içinde işleme koymak zorunda olduğu hatırlatıldı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Davayı açan Macit Mert Yıldız, İdare Mahkemesi´nin kararını sosyal medya hesabından duyurdu. AÜ Öğrenci Konseyi de kararı üniversite senatosuna sundu. 29 Mart´ta toplanan üniversite senatosunda karar görüşüldü. Senato, bütünleme sınavlarının yeniden yapılmasına karar verdi. Bütünleme sınav komitesi de bütünleme sınavlarına ilişkin hemen takvim hazırlamaya başladı. Sınav takviminin gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, senatonun bütünleme sınavlarına ilişkin kararını dün twitter hesabından duyurdu. Rektör Ünal´ın ´Sevgili öğrencilerimiz, ihtiyacınız olmadığını biliyorum ama yine de bütünlemeleri senatomuz geri getirdi. Hayırlı olsun´ paylaşımı üzerine bazı öğrenciler Rektör Ünal´a teşekkür ederken, bazıları ise bütünleme sınavlarının, senato kararından önce geçen hafta mahkeme kararıyla getirildiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ünal ise İdare Mahkemesi kararının kendilerine ulaşmadığını söyledi. Bütünleme sınavlarının yapılmasına ilişkin senato kararı aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, "Öğrencilerimizden yoğun talep geldi. Mahkeme kararından önce sınavları koymayı gündemimize almıştık. Karara itiraz hakkımız da bulunuyor. Onların mağdur olmaması için konuyu görüşüp kararımızı verdik. Yönetim olarak öğrencilerimizin düşüncelerine çok önem veriyoruz. Onların eğitimlerini en sağlıklı, huzurlu ve mutlu şekilde sürdürmeleri için ne gerekiyorsa yapma gayretindeyiz. Bu anlamda yine öğrencilerimizin taleplerini dikkate alarak bütünleme sınavlarını tekrar başlatıyoruz. Tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diyorum" dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto