"Gönüllünün gücü" projesi Antalya Bilim Üniversitesi'nde

22.12.2019 12:16

MFİB yerelde STK'ların kapasitelerini güçlendirme hibe programınca desteklenen, Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin yürüttüğü "Gönüllünün Gücü" projesi kapsamında derneğin bilgilendirme faaliyetleri hızla devam ediyor.

"Gönüllünün gücü" projesi Antalya Bilim Üniversitesi'nde

Antalya Bilim Üniversitesi Konferans Salonunda öğrenci ve idari kadronun katılımıyla başlayan toplantı gençlik lideri Erhan Korkmaz modaretörlüğünde gerçekleşti. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur katılımcılara hoş geldiniz diyerek toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını anlattı. Gönüllülüğün ve gönüllü çalışmalarının gençlere olan katkı ve etkisinden bahsetti.

Toplantıda İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay katılımcılara gönüllülüğü sunumlarla anlattı, Türkiye ve Avrupa'dan örnekler vererek kıyaslamalar yaptı. Katılımcı gençlerden gelen soruları cevaplandırdı.

Toplantının ikinci bölümünde ise Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı Antalya İl Temsilcisi Selman Çetin AB projelerini ve Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde bu projelerin önemini anlattı. Proje Eğitimcisi Murat Dinç katılımcılara AB fonlarını ve bu fonlardan nasıl yararlanacaklarını sunumlarla anlattı. 

Dernek Başkanı Rahmi Turan "Gönüllünün Gücü" projesini, Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin faaliyetlerini dile getirdi. Erasmus AGH ile gelen İspanyol gönüllü Younesse ile Esperanza deneyimlerini paylaştı. Rahmi Turan bu gibi eğitimlere gençlerin ilgisinin yüksek olduğunu, 25 Aralıkta Alanya Aleaddin Keykubat Üniversitesi'nde de aynı eğitimi vereceklerini söyledi.

Turan, “Bu eğitimlerimiz sürecinde desteklerini esirgemeyen değerli Müdürümüz Hüseyin Kurtay’a, Selman Çetin ve Murat Dinç’e teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.

Toplantı bitiminde Üniversitenin AB Erasmus Ofisi Sorumlusu Yağmur Yazgı Kaya bilgilendirme yapanlara plaketlerini takdim ederek teşekkür etti.


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto