Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca: "Koronavirüse yakalanmayan öğrenci ve öğretmen kalmayacak"

10.11.2020 21:04

Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, okularda maske, sabun, dezenfektan ve ateş ölçer eksiği olduğunu belirterek, “Böyle giderse okullarda koronavirüse yakalanmayan öğrenci ve öğretmen kalmayacak” dedi. 

Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca: "Koronavirüse yakalanmayan öğrenci ve öğretmen kalmayacak"

Okullarda eğitimin başladığını, önümüzdeki günlerde yeni sınıfların da yüz yüze eğitime dahil olacağını söyleyen Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, “Yüz yüze eğitim başladı. Peki okullarda ateş ölçer var mı? Okullarda ateş ölçerlerin çoğu bozuk. Çoğunda yok, çoğunda ateş ölçümü yapılmıyor. Peki öğrencilerin maskesi var mı? Olanın var, olmayanın yok. Bir tane de hazırda olsa, 'Al yavrum sen de maske tak' diyecek bir durumumuz da yok” diye konuştu. 

"Maske, sabun, ateş ölçer yeterli değil"

Ali Koca şöyle devam etti:

 “Bir diğeri ise sabun. Sabun çok önemli bir şey ama yeterli değil. Yani dezenfektan olması lazım. Yani girişte, çıkışta, teneffüs aralarında kullanmaları gerekiyor. Ancak bunların hiçbirisi yeterli değil. Ama Milli Eğitim Bakanımıza göre, bakarsın okullar gayet güzel, bütün bu önlemler alınmıştır. O yürekten böyle istiyor. Alınmasını istiyor. Ama öyle bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla bunun sonucunda ne olmuştur? Bütün okullarda öğrenciden, öğretmene koronaya yakalanmamış neredeyse hiçbir eğitim kurumumuz kalmayacak. Bütün okullarımız aşağı yukarı aynı duruma düşecek.”

"Yeni sınıflar da eklenince sıkıntı artacak"

Okullara öğrencilerin devamı kararının velilere bırakılacak bir durum olmadığını da sözlerine ekleyen Ali Koca, “Devlet bir sorun yoksa okulları açar, bir sıkıntı varsa kapatır. 3-4 ay kısıtlama yapılsa biz bu salgını çözeriz. Dolayısıyla burada önemli bir sıkıntının olduğunu söylememiz gerekiyor. Sıkıntı sürüyor ve yarın 10’uncu ve 11’inci sınıflar ile artı ortaokul altı ve yedinci sınıfların da yüz yüze eğitime dahil olmasıyla bu sıkıntının giderek daha da artacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto