Çevrimiçi Söyleşiler’in bu haftaki konuğu Veyis Ateş oldu

23.03.2021 16:27

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman moderatörlüğünde gerçekleştirilen Çevrimiçi Söyleşiler’in bu haftaki konuğu Habertürk Televizyonu Program Yapımcısı Veyis Ateş oldu.

Çevrimiçi Söyleşiler’in bu haftaki konuğu Veyis Ateş oldu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen ve her hafta konusunda uzman kişileri konuk alarak öğrencilerin merak ettiklerini, mesleğin bilinmeyenlerini ve meslek ile ilgili örnekleri izleyicileriyle buluşturan Çevrimiçi Söyleşiler programının bu haftaki konuğu Habertürk Televizyonu Program Yapımcısı Veyis Ateş oldu. Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman’ın sorularını yanıtlayan Veyis Ateş, gazetecilik mesleğinin geleceğiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

GAZETECİLİK BİTMEZ, MECRALARI DEĞİŞİR

Moderatör Ayşen Yalman’ın, “Öğrencilerin gazeteciliğin biteceği ve mesleklerinden olacakları gibi bir düşünceleri var” sorusuna cevap veren Veyis Ateş, “Gazetecilik asla bitmez sadece mecraları değişir. İlk önce radyo vardı tek kanallı dönem geldiğinde radyodaki arkadaşlarımız paniklediler sonrasında çok kanallı döneme geçildiğinde tek kanallı dönemdeki arkadaşlarımız paniklediler. Şu anda da internet mecrasının kullanımının artmasıyla geleneksel gazetecilikteki arkadaşlarımız aynı panik içerisindeler yani bu sürekli akıp giden bir dünya burada önemli olan endişe duymak yerine bu yeni medyaya, yeni mecralara ayak uydurabilmek” dedi.

ŞÜPHE VE MERAK MESLEĞİMİZDE ÖNEMLİ

Mesleki kişiliğe de değinen Ateş, “Şüphe ve merak sahibi kişiler olması son derece önemli. Örneğin şüphe bizlerin mesleğinde eline gelen habere hemen güvenmemek konusunda büyük bir fayda sağlar ayrıca bu şüphe haberin derinlemesine araştırılmasının da önünü açıyor. Bizim mesleğimizde her şeyden biraz biraz bilmek durumundasınız. Ekonomi, siyaset, deprem gibi çok çeşitli konularda bilgi sahibi olmak zorundasınız çünkü yaptığınız yayınlarda uzmanlara soru sorabilecek boyutta bilginizin olması lazım. Ayrıca bu meslek çekingen insanların yapabileceği türden bir iş değil.” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADA GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY DOĞRU DEĞİLDİR

Haberin doğruluğunun sorgulanması gerektiğine de değinen Ateş, “Öncelikle haberin doğruluğunu mutlaka sorgulanması gerekli, sosyal medyada gördüğünüz her şey doğru değildir. Ciddi medya kaynaklarından paylaşılan haberlerin güvenilirliği daha yüksektir çünkü oralarda bu haberleri yazan arkadaşımız mutlaka sağa, sola sormuştur, kaynaktan bilgi almıştır, teyit etmiştir ve bunun sonucunda bir haber oluşturmuştur çünkü aksi takdirde hukuki sonuçları olacağını biliyordur. Son zamanlarda neyse ki artık Twitter’da insanlar her gördüklerine inanmıyorlar bir durup düşünüyorlar. Bu güzel bir şey çünkü troller var ve korku psikolojisi yaratıyorlar. Artık insanlar dur bir resmi kurumdan paylaşılana bakalım diyorlar zaman içerisinde bu algı oluştu” dedi.

VEYİS ATEŞ KİMDİR?

Abdurrahman Veyis Ateş, 1973 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi bölümünde tamamlayan Ateş, üniversite yıllarında radyoya ilgi duydu ve Cem Radyo ile radyoculuk alanına giriş yaptı. 2013 yılında Habertürk TV'de çalışmaya başlayan Ateş bir süre sonra Habertürk TV Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Şu anda Habertürk TV Ana Haber Bültenini sunmakta ve Program Yapımcılığı yapmaktadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalyada 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı
Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara..

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu
Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!