Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er açıkladı! 10 Bin'in üzerinde tablet dağıtıldı

22.01.2021 16:45

18 milyon öğrenci için bugün üç haftalık tatil başladı. MYTV Türkiye Youtube kanalına konuk olan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’de uzaktan eğitim sürecini Bizden Duy programında değerlendirdi. Er, bu süreçte öğrencilere 10 Bin'in üzerinden tablet dağıtıldığı açıkladı. Yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta başlayacağını da paylaşan Er, “Okullarımızı öğrencisiz bırakmayalım, bizleri öğrencilerimizden ayrı tutmasınlar” ifadelerini kullandı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er açıkladı! 10 Bin'in üzerinde tablet dağıtıldı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, MYTV Türkiye Youtube kanalında yayınlanan Nur Baranlı ile Bizden Duy programına konuk oldu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, uzaktan eğitim sürecini MYTV Türkiye youtube kanalında değerlendirdi.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er

Koronavirüs salgını nedeniyle 17 Mart 2020 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de uzaktan eğitime başlanıldığını belirten Er, “Çok ani gelişen bir süreçti. Sağlık Bakanımızın liderliğinde uzaktan eğitimi hem Türkiye hem de Antalya olarak yapılabileceği en güzel şekilde yürütüyoruz. Bakanlığımız bu süre zarfından var olan EBA platformunu kuvvetlendirdi. Uzaktan eğitimi EBA ve diğer platformlardan devam edildi. Aynı zamanda 3 tane televizyon kanalı kuruldu. Bakanlığımız kordinasyonunda ilkokul,ortaokul ve liseler için gün boyu buradan öğrencilerimizin eğitimden geri kalmamaları için akademik ders çalışmaları bakanlığımızın kordinesinde buradan devam etti.” açıklamasında bulundu.

HÜSEYİN ER: “ÖĞRETMENLERİMLE GURUR DUYUYORUM”

Antalya olarak bir çok ile göre daha avantajlı olduklarına değinen Er, “ Öğretmenlerim ve okul yöneticilerim inanılmaz bir efor harcadılar. Gerçekten uzak eğitimle ders işlemek yüz yüze eğitimden çok daha zor, ben öğretmenlerimle okul yöneticilerimle gurur duyuyorum.Gerçekten her evin bir odası bir derslik oldu.Karı-koca öğretmenler aynı anda geleceğimizin teminatı öğrenciler olağanüstü gayretler harcayıp derslerini yaptılar. İnanın kapasitelerini çok zorladılar.Olağanüstü çalışmalar yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten bu tatili hak ettiler.Yüz yüze eğitimden daha çok yoruldular. Çocuklarımızın geleceği için Antalya Valimiz önderliğinde güzel işler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, yüz yüze eğitime başlanılacak tarihi açıkladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Nur Baranlı'nın sorularını yanıtladı.

“OKULLARI ÖĞRENCİSİZ BIRAKMAYALIM”

Bugün tatile girdiklerini söyleyen Er, “15 Şubat 2021 Pazartesi okullarımızda öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizle bir olmak istiyoruz. Bu anlamda tüm kamuoyundan var olan hassasiyetlerini daha da yükselterek maske, mesafe ve temizlik kurallarına maksimum uyup okullarımızı öğrencisiz bırakmayalım, bizleri öğrencilerimizden ayrı tutmasınlar. Gerçekten bu süreçte bakanlığımız her türlü tedbiri aldı.İnşallah 15 Şubat Pazartesi öğrencilerimiz ile olmak istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

ANTALYA’DA 10 BİN’İN ÜZERİNDE TABLET DAĞITILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan tablet dağıtım kampanyasından da bahseden Er, “Hem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin hem de Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır 55’er adet olmak üzere 110 adet sadece Antalya merkezde tablet bağışladılar. Kumluca ve farklı ilçelerimizde de tablet dağıtımı yaptılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bakanlığımızca an itibariyle ilimizde 9300 tablet dağıtıldı. Hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlar binin üzerinde.Bugün itibariyle de 10 Bin’in üzerinde tableti öğrencilerimiz ile buluşturmuş durumdayız.” değerlendirmesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, tablet dağıtımı sürecine ilişkin merak edilenleri de şöyle özetledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortak bir koordinasyonunda vatandaşın gelir durumu göz önünde bulunduruluyor. Oradan seçilen ailelelerimizin öğrencilerinden kardeş sayısı fazla olan ve akademik başarısı yüksek olan öğrencilerimiz tercih ediliyor.”

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Son günlerde fazlaca gündem olan Hibrit Sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Er, “Dönüşümlü bir sistem. Eğer okullarımız tam anlamıyla açılırsa genel gidişata tam okula gelmelerinde bir engel olmazsa zaten hiçbir modele gerek kalmayacak. Buradaki amaç diyelim ki okulumuzda 500 öğrenci var. Aynı anda sosyal mesafe oluşturabilmek yaşanan kalabalığın önüne geçmek için hibrit model dediğimiz dönüşümlü birleştirmeyen, çakıştırmayan bir sistemi öngördü. Sınıfımızın yarısı bugün yarısı yarın geliyor. Özellikle sabah, öğlen yapmıyoruz.” şeklinde açıkladı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, hibrit eğitim modelini açıkladı.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Hibrit Eğitim Sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK?

İl Milli Eğitim Müdürü Er, kendisine yöneltilen öğretmenlerimiz ne zaman aşı olacak sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“Bakanlığımızın bize söylediği bilgi sağlık çalışanlarından sonra öğretmenlerimiz 2. Aşamada aşı olacağı. Kısa zamanda eğitim camiamız da aşı olma hakkını kazanmış olacak.”

DİJİTAL KARNE DÖNEMİ

Pandemi kuralları dikkate alınarak sembolik olarak bir anaokulunun karne dağıtım törenine gittiklerini bildiren Er, öğrencilerin bu dönemde karnelerini dijital olarak aldıklarını kaydetti.

“VELİLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZLA BİRAZ DAHA İLGİLİ OLSUNLAR”

Öğrencilerin akademik olarak beklenilen standartları yakaladıklarına dikkat çeken Er, “Okuma-yazmaya geçen çocuklarımız var. Bu bir süreçtir. Ben velilerimizin müsterih olmalarını istiyorum. Kaybettikleri, telafi edilemeyecek zararlar değildir. Biz öğretmenlerimize güveniyoruz. Öğrencilerimizin kapasitesine inanıyoruz. Tek bir isteğimiz var. Velilerimizin bu süreçte çocuklarımızla biraz daha ilgili olmaları.” talep etti.

ARA TATİLİ NASIL GEÇİRMELİYİZ?

Er, bugün itibariyle başlayacak olan tatil sürecine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öğrencilerimiz tatili hak ettiler. Muhakkak kitap okumalarını öneriyoruz. Aileleriyle birlikte sokağa çıkma yasağı kuralları gereği kontrollü bir şekilde sosyalleşebilirler. Benim özellikle istirhamım kitap okumaları. Aile bağlarını kuvvetlendirecek etkinlik yapmalarını önemsiyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Meta'dan o uygulamaya Türkiye'de kapatma kararı! Tarih verdi!

Meta'dan o uygulamaya Türkiye'de kapat..

Meta'dan o uygulamaya Türkiye'de kapatma kararı! Tarih verdi!
Antalya'da 16 Nisan Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 16 Nisan Salı günü elektrik..

Antalya'da 16 Nisan Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! 16.4.2024

Antalya'da hava durumu! 16.4.2024

Antalya'da hava durumu! 16.4.2024
Aslan ikinci yarıda açıldı! Galatasaray, Alanyaspor'u deplasmanda 4-0 yendi

Aslan ikinci yarıda açıldı! Galatasara..

Aslan ikinci yarıda açıldı! Galatasaray, Alanyaspor'u deplasmanda 4-0 yendi
Motosikletten düşüp kamyonet altında kaldı! Bakın ilk neyi sordu!

Motosikletten düşüp kamyonet altında k..

Motosikletten düşüp kamyonet altında kaldı! Bakın ilk neyi sordu!
Antalya'daki kaza sonrası teleferik girişi kapatıldı! Bölgede inceleme sürüyor

Antalya'daki kaza sonrası teleferik gi..

Antalya'daki kaza sonrası teleferik girişi kapatıldı! Bölgede inceleme sürüyor