2023 Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalya'da başladı

22.01.2023 20:16

Antalya haber... Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 2023 Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalya'da başladı.

2023 Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalya'da başladı

Antalya haber... Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen organizasyonunun açılış törenine Gençlik ve Spor bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve yarışmacıların aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Satrançta 100'üncü yılın yıldızlarının mücadele edeceği Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'na ülkenin her köşesinden ve KKTC'den 2 bin 304 sporcu, aileleriyle birlikte 8 binden fazla katılımcı ile Avrupa'nın en büyük organizasyonunu şölen havasında gerçekleştiriyoruz. Satrançta olimpiyat şampiyonu olan ülkemiz 1 milyon 200 bini bulan lisanslı sporcumuz ve organizasyonlarımız ile artık biz satranç ülkesiyiz. Federasyon olarak satranç ülkesi olma yolunda özellikle son 10 yılda alt yapıya büyük yatırımlar yaptık. İlköğretimden başlayan üniversiteye kadar öğrencilerimizi satrançla buluşturduk. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sporcularımızı var gücümüzle destekledik. Bugün A milli takımı başta olmak üzere sporcularımız başarıdan başarıya koşuyor" dedi.

BAKAN KASAPOĞLU: SATRANCIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ ADINA UMUT VE HEYECAN VERİCİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise “Bugün ülkemizin her bölgesinden binlerce katılımcı burada. Bu bizim için umut ve heyecan verici bir tablo. Satrancın bugünü ve geleceği adına umut ve heyecan verici. Türk sporunun geleceği adına umut verici. Ailelerimizin çocuklarını teşvik ederek, burada olmalarını sağlamaları takdire şayan. Bu yüzden hem sporcularımıza hem de onların değerli ailelerine gönülden teşekkür ediyorum. Türk sporu, Türk satrancı sizinle çok daha güçlü. Sizde bu azim oldukça inanıyorum ki birlikte nice güzel hikayeler yazacağız" diye konuştu.

Türkiye'de son 20 yılda her alanda olduğu gibi sporda da müthiş bir gelişim ve dönüşüm sürecine şahitlik ettiklerini aktaran Kasapoğlu, "Sporu tabana yayma, herkes için erişilebilir kılma, sporcu sayısını, branş çeşitliliğini ve sportif başarıları artırma, bu başarıları sürdürülebilir kılma hedeflerimizin her birine şükürler olsun, ulaştık. Bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalıştık. Bakanlığımızın bir spor politikası var. Bu doğrultuda ilk ve en önemli adımımız tesis alt yapısını yenilemek ve güçlendirmek oldu. Öyle bir alt yapı çalışmasına imza attık ki bunu ancak devrim ifadesiyle anlatabilmek mümkün olur" dedi.

"SATRANÇ TÜRKİYE'NİN EN FAZLA LİSANSLI SPORCUYA SAHİP BRANŞI OLMUŞTUR"

Satranç özelinde çok ciddi faaliyet ve çalışmalara imza attıklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu: "Okullarımıza, yurtlarımıza, gençlik merkezlerimize ve çocuklarımızın, gençlerimizin olduğu her yere satranç malzemesi ulaştırdık. Oyuncusuna analitik düşünme yeteneği, özgüven, cesaret, sabır kazandıran satrancı bilhassa desteklemeyi önemsiyoruz. Çünkü hem ülkemizin hem insanlığın tam olarak böyle nesillere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu dünyanın satranç sporcularının aklına, fikrine, hamlelerine ve onların farklı enerjilerine ihtiyacı var. O yüzden satrancın gelişmesi için çaba harcarken biliyoruz ki aslında desteklediğimiz bir spor branşından daha fazlasıdır. Sporun herhangi bir dalıyla ilgilenen çocuklarımız, gençlerimiz kötü alışkanlıklardan kendilerini koruma noktasında daha hassas davranıyor. Satranç da buna imkan sağlayan bir branş olarak evlatlarımızın zihinlerini, bedenlerini tertemiz tutmalarına vesile oluyor. Biz istiyoruz ki satrancın girmediği bir evimiz dahi kalmasın. Her evde mutlaka satranç oynayan birileri olsun. Bir aile sporu olarak da hayatımızın bir parçası olsun. Ve gururla söylüyorum ki yıllardır hassasiyetle yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde satranç Türkiye'nin en fazla lisanslı sporcuya sahip branşı olmuştur. Yine gururla ifade ediyorum ki satranca atfettiğimiz önem, verdiğimiz değer bizi Avrupa'nın bu alandaki öncü ülkelerinden biri haline getirmiştir. Türkiye'de satrancın gelişmesine, yaygınlaşmasına hamleleriyle katkı veren her bir satranç sporcumuza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ve protokol, şampiyonanın açılış hamlesini yaptı. Ardından Kasapoğlu turnuvaya katılan tüm oyuncuları masalarında ziyaret etti. Şampiyona 1 hafta sürecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü