Yalnız yaşayanlar için! Az bakım gerektiren sevgi yumağı köpek ırkları

12.01.2023 23:31

Evcil hayvanlar söz konusu olduğunda, köpekler genellikle çok sevilir. Onlara boşuna “insanın en iyi dostu” denmiyor. Köpekler çok sevgi dolu ve sadık arkadaşlardır ve herkesi daha mutlu edebilirler. Ve konu yaşlılar olduğunda, köpeklerin onları daha sağlıklı tutabileceğini biliyor muydunuz?

Yalnız yaşayanlar için! Az bakım gerektiren sevgi yumağı köpek ırkları

Araştırmalara göre, köpek sahibi olan yaşlılar daha mutlu oluyor çünkü stres seviyeleri düşüyor ve bu da kan basınçlarını azaltıyor. Peki ama ne tür bir köpek cinsi edinmelisiniz? Hangi köpek ırklarının yaşlılar için ideal olduğunu görmek için okumaya devam edin.

  • Shih Tuzu

Bu küçük köpek yaşlılar için idealdir çünkü çok arkadaş canlısı ve uysaldırlar. Çok fazla egzersize ihtiyaç duymazlar ancak çok fazla ilgi ve bakıma ihtiyaç duyarlar. Özellikle sarılmayı çok severler.

Sıcak ve sevgi dolu doğasının yanı sıra, bir ShihTzu bekçi köpeği olarak da kullanılabilir. Sahiplerine son derece sadıktırlar ve onları sahip oldukları her şeyle koruyacaklardır. Ayrıca bu köpek ırkı her türlü yaşam tarzına uyum sağlayabilir, böylece eviniz ne kadar büyük veya küçük olursa olsun sizinle birlikte yaşayabilirler.

  • Goldendoodle

Bu köpek ırkı, golden retriever ve kaniş arasında bir melezdir. Düzenli egzersize ihtiyaç duyan bir yaşlıysanız, bu köpek sizin için iyi bir köpek olabilir çünkü sık sık yürüyüşe çıkması gerekir. Aktif olarak sağlıklı kalmanıza kolayca yardımcı olabilirler.

Bir Goldendoodle, sevecen, oyuncu, zeki ve sadık köpekler olmaları nedeniyle yaşlılar için harika bir evcil hayvandır. Nazik ve arkadaş canlısı bir doğaya sahip olmaları onları her yaşlı için harika bir arkadaş yapar.

  • WelshCorgiPembroke

Hayatınızı canlandıracak ve sizi daha aktif hale getirecek bir köpeğe ihtiyacınız varsa, bir WelshCorgiPembroke almayı düşünmelisiniz. Bu ırklar Kraliçe Elizabeth’in en sevdiği köpek ırkı olarak popülerlik kazanmıştır.

WelshCorgiPembroke, apartman daireleri veya apartman daireleri gibi dar alanlarda yaşayabilir. Düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar, bu nedenle daha aktif olmanız gerekiyorsa çok yardımcı olabilirler. Bu köpek sadece akıllı olmakla kalmaz, aynı zamanda kişilik dolu bir ırk olarak bilinir.

  • Pug

Pug, tembel bir sahip için mükemmel bir köpek olarak bilinir çünkü kendileri de oldukça tembeldir. Eskisi kadar hareket etme ve dışarı çıkma gücüne sahip olmamanıza aldırmazlar.

Uyum yeteneklerinin yanı sıra, pugların zeki bir cins olduğu bilinmektedir. Kürkleri çok az bakım gerektirdiğinden ya da hiç bakım gerektirmediğinden bakımları da kolaydır. Düşük enerjili ancak arkadaşlığa ihtiyaç duyan yaşlılar için harika bir köpektir.

  • Boston Terrier

Tembel bir köpek arıyorsanız, böylece onunla ilgilenmek için fazla çaba veya enerji harcamanıza gerek kalmayacaksa, bir Boston terrier almalısınız. Onlar köpek dünyasının kanepe patatesleridir ve rahat bir kişiliğe sahiptirler.

Boston terrier, küçük boyutu ve uyumlu kişiliği nedeniyle yaşlılar için bakımı en kolay köpek ırklarından biridir. Tüyleri o kadar hassas değildir, bu nedenle sık sık tımar edilmesine gerek yoktur.

  • Lhasa Apso

Sizinle birlikte küçük bir alanda yaşamaktan çekinmeyecek sevimli bir köpek arıyorsanız, Lhasa Apso harika bir seçim olacaktır. Bağımsız, sevecen ve güvenilir bir ırktır.

Lhasa Apso’nun ortalama ömrü 14 yıldır. Uzun bir tımar sürecinden hoşlanmıyorsanız, bu cins sizin için harikadır çünkü çok fazla tımar veya bakıma ihtiyaç duymazlar.

  • West HighlandTerrier

Terrierler yaşlılar arasında yaygın olarak tercih edilen bir ırktır ve West HighlandTerrier en sevilenlerden biridir. Bunun nedeni, hoş bir mizaca sahip olmaları ve harika kucak köpekleri olmalarıdır.

Küçük yaşam alanları için yeterince küçüktürler ve onları her gün sadece bir saat egzersize götürmeniz gerekir. Bunun dışında herhangi bir özel bakım ya da tımara ihtiyaç duymazlar.

  • CavalierKing Charles Spainel

Bu cins, kraliyet ailesinin en sevdiği kucak köpeğidir – adının bile kraliyetle bir ilgisi vardır. Ancak bir tanesine sahip olmak için kraliyet sarayında yaşamanıza gerek yok. Her türlü yaşam ortamına uyum sağlayabilirler.

Bir CavalierKing Charles Spaniel’i taşımak da kolaydır çünkü genellikle 18 paunddan daha ağır değildirler. Ayrıca, aslında az bakım gerektirirler. Tek yapmanız gereken onlara banyo yaptırmak ve haftada bir tüylerini taramaktır.

  • Japon Spaniel

Çok fazla havlamayan bir köpek almak istiyorsanız, Japon Spaniel sizin için mükemmel bir seçimdir. Yaşlılar bu cinsi sever çünkü sessizdirler ve serbest bırakıldıklarında geri dönecek kadar akıllıdırlar.

Japon Spaniel’in enerjisi düşüktür, bu nedenle fiziksel aktivite bu cins için büyük bir sorun değildir. Onunla ilgilenirken kendinizi yormanız gerekmez. Ayrıca çok az bakım gerektirir – sadece haftada bir kez tüylerini fırçalayarak idare edebilirsiniz.

  • Yorkshire Terrier

Küçük ve nazik bir köpek arıyorsanız, Yorkshire terrier sizin için mükemmel bir eşleşme olabilir. Bu cinse iyi baktığınız sürece, 13 ila 20 yıla kadar yaşayabilir. Bu da bir yaşlının yanında uzun süre kalabileceği anlamına gelir.

Yorkshire terrier cinsi bir köpek az bakım gerektirir ve sadece ara sıra tımarlanmaya ihtiyaç duyar. Ayrıca çok fazla egzersiz gerektirmezler, bu da artık hareket edecek veya yürüyüşe çıkacak enerjisi olmayan yaşlılar için harikadır.

  • Beagle

Bir beagle çok arkadaş canlısıdır ve sahiplerini eğlendirmeyi severler. Ayrıca, çok fazla tımara ihtiyaç duymadığı için paradan da tasarruf edersiniz. Bu, yaşlıları tüm gün meşgul edebilecek az bakım gerektiren bir köpektir.

Beagle’lar sadece yaşlılarla değil, çocuklarla da çok iyi anlaşırlar. Ziyarete gelen torunlar etrafta bir beagle varken daha çok eğlenecektir. Bu eğlenceyi seven köpekler aynı zamanda çok zekidir ve eğitilmeleri kolaydır.

12 - CockerSpaniel

Cockerspaniel, sevimli bir mizaca sahip bir köpek cinsidir. Yaşlılar için mükemmel bir mizaca sahiptirler ve nazik ve kibar bir doğaları vardır. Bir yaşlının yaşam tarzına kolayca uyum sağlayabilirler.

Cockerspanieller arkadaş canlısı, sadık ve akıllı oldukları için harika aile hayvanlarıdır. Kabarık tüylerini iyi durumda tutmak için günlük fırçalamaya ihtiyaç duyarlar, ancak sevilmeyi ve sarılmayı seven bir köpek olduğu için buna değer.

  • Kaniş

Alerjisi olan bir yaşlıysanız, hipoalerjenik bir kürke sahip olduğu için bir kaniş sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Bu köpek cinsi sadece küçük ve sevimli değil, aynı zamanda çok akıllı ve güvenilirdir.

Kanişler sevecen ve nazik bir yapıya sahiptir. Genellikle kapalı alanlar olan yaşlıların yaşadığı alanlara kolayca uyum sağlayabilirler. Bu da kanişlerin yaşlı köpek severler arasında favori olmasını sağlar.

  • Pomeranian

Pomeranian küçük bir köpek olabilir ama büyük bir kalbi vardır. Evin içinde rahatlıkla kalabilen çok sevecen bir ırktır, bu nedenle onu sürekli yürüyüşe çıkarmanız gerekmez.

Bakım söz konusu olduğunda, tüyleri bozulmadan kalır, bu nedenle onları sık sık kuaföre götürmeniz gerekmez. Ayrıca akıllı ve zekidirler ve numaraları çabuk kaptıkları bilinir.

  • ScottishTerrier

Sizi meşgul edecek ama mutlaka aşırı egzersize ihtiyaç duyan bir köpeğe ihtiyacınız varsa, İskoç teriyeri sizin için mükemmel bir evcil hayvan olabilir. Sık yürüyüşlere ihtiyaç duyar ancak koşu yapmasına gerek yoktur.

Küçük boyutları İskoç teriyerini küçük evler için uygun bir köpek yapar. Normalde sessizdirler ve yalnızca gerektiğinde havlarlar, bu nedenle gürültü konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca sevecen ve sadık bir cins olarak bilinirler.

  • Fransız Bulldog

Fransız buldogunun küçük, tatlı ve küçük ev yaşamı için harika olduğu bilinmektedir. Sevecen bir ırktır ve insanlar büyüleyici kişilikleri nedeniyle onları şımartmaya karşı koyamazlar.

Fransız bulldogları enerjiktir ancak çok fazla egzersize ihtiyaç duymazlar. Çok az bakım isterler ve zamanınızı onlarla yürümek yerine sarılmaya ayırmanızı tercih ederler.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.köpek

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti
Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanında 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu
Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuş..

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza