Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan Türklere çağrı!

03.11.2020 01:13

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu biri polis, 7 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişinin de yaralandığı duyuruldu. Olayla ilgili Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, bölgede yaşayan Türk vatandaşlara seslenerek "Dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan Türklere çağrı!

Avusturya’da hareketli dakikalar yaşanıyor. Viyana’daki Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda biri polis olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Polisin operasyonu kapsamında iki saldırganın olduğu, birinin etkisiz hale getirildiği, ikinci saldırganın arandığı bildirildi. Ülkede güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

Viyana Büyükelçisi Ceyhun'dan çağrı

Tehlikenin henüz geçmediğini belirten Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, "Bulunduğuz yerden kesinlikle ayrılmayınız. Evlerinizde kalınız. Tehlike büyük ölçüde devam ediyor. Teröristler uzun namlulu silahlarla saldırıya geçmiş durumda. Bir terörist ölü bir terörist yaralı ele geçirildi. Yetkililer tehlikenin geçtiğini açıklamadan kesinlikle dışarı çıkmayın dedi.

Dışişleri Bakanlığından kınama

Dışişleri Bakanlığı, Viyana'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, "Onyıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir." açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Viyana’da meydana gelen terör saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Onyıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto