Son Dakika: Kabil'de bir patlama daha!

26.08.2021 21:50

Afganistan’ın başkenti Kabil patlamalarla sarsıldı. Bugün Kabil'de 3 patlama meydana geldi. Düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a, yaralıların sayısı ise 140’a yükseldi. Reuters, patlamada 12 Amerikan askerinin öldüğünü açıkladı. Son patlama saat 21.00 sularında gerçekleşti. Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla Kabil'deki saldırıları kınadı. İşte detaylar...

Son Dakika: Kabil'de bir patlama daha!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede bir patlama meydana geldi.

Kabil Havaalanı bölgesinde bir patlama sesinin duyulduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "Kabil Havaalanı'nın dışında bir patlama olduğunu teyit ediyoruz." ifadesini kullandı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

İlk bilgilere göre can kaybı olup olmadığının henüz netleşmediğini belirten Kirby, detayları "ellerinden geldiğince" aktaracaklarını kaydetti.

Daha sonra yapılan Kabil’de düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a, yaralıların sayısının ise 140’a yükseldiği açıklandı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı "güçlü bir şeklide" kınadıklarını ve olayın "ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda" meydana geldiğini bildirdi.

Associated Press, ismini paylaşmayan ABD'li yetkililerin, patlamanın kesinlikle DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını aktardı.

21.00 SULARINDA BİR PATLAMA DAHA

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Afganistan'ın başkenti Kabil'de şiddetli bir patlama daha meydana geldi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen, terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün Kabil'de gerçekleştirilen terörist saldırılar sonucunda çok sayıda can kaybı ve yaralanmanın yaşandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor; hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

12 ABD ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD medyası, Kabil Havalimanındaki patlamada 4 Amerikan askerinin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bildirmişti. İlerleyen saatlerde yapılan açıklamada ölen Amerikan askerinin sayının 10 yükseldi. Son açıklamayla birlikte hayatını kaybeden ABD askerlerinin sayısı 12’ye yükseldi. ABD’li yetkililer, hayatını kaybedenlerin 11’inin deniz piyadesi, 1’inin de donanma doktoru olduğunu aktararak, çok sayıda ABD askerinin ise yaralandığını aktardı. Pentagon ise saldırılarda 12 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 15 askerin de yaralandığını bildirdi.

BM'DEN KINAMA

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Guterres'in havalimanına yönelik "terör saldırısını" derin endişeyle takip ettiğini söyledi.

Guterres'in Kabil'de sivillerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadığını belirten Dujarric, saldırının Afganistan'daki istikrarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

NATO DA SALDIRIYI KINADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kabil havalimanının dışındaki korkunç terör saldırısını şiddetle kınayarak, "Önceliğimiz mümkün olan en kısa sürede çok sayıda insanı güvenli bir yere tahliye etmek." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'DEN UÇUŞ TAVSİYESİ

İngiltere, Kabil'deki patlamanın ardından havayollarına Afganistan hava sahasında 25 fitin altından uçmamaları tavsiyesinde bulunurken, olayda İngiliz ordusu ve hükümetinden ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Afganistan'daki şok edici sahnelerin ardından havayollarına Afgan hava sahasında 25 bin fitin altından kaçınmalarını tavsiye eden bir NOTAM (Havacılara Bildiri) yayınladım." dedi.

Bakan, durumu takip etmeyi sürdüreceklerini aktardı.

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kabil'deki patlamada İngiliz ordusu mensupları ve hükümet görevlileri arasında ölen veya yaralanan olmadığı duyuruldu.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." denildi.

CNN TÜRK yayınına bağlanan gazeteci Ahmet Mengli, patlamaya ilişkin son gelişmeleri aktardı:

Havalimanının birkaç girişi var. Bu girişlerin hepsinde insanlar yığılmış durumda, terk etmiyorlar. Gece gündüz orada beklemekteler. Bu patlamaların girişlerden bir tanesinde, yabancıların kaldığı bir kamp vardı kapının girişinde. Orada olduğu söyleniyor. Binlerce insan vardı, İngiliz askerleri kapıda beklemekteler. İçerisinde de yüzlerce insan vardı, daha ileri gitmek için bekliyorlardı.

Ben oradan ayrılırken basacak bir yer bulamadım, o kadar kalabalık vardı.

60 YARALI HASTANEYE GETİRİLDİ

Kabil Cerrahi Merkezi, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı bölgesinde yaşanan patlamaların ardından şu ana kadar 60 yaralının hastaneye getirildiğini bildirdi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında