Son dakika! ABD'nin 59. Başkanı Joe Biden'den ilk açıklama

07.11.2020 20:42

Son dakika haberi... ABD'nin 59. başkanı olan Joe Biden'den ilk açıklama geldi. Biden; 'Tüm ABD'liler için bir başkan olacağım.' açıklamasında bulundu. 

Son dakika! ABD'nin 59. Başkanı Joe Biden'den ilk açıklama

Son dakika haberine göre, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının verileri doğrultusunda Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald TrumpPennsylvania eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.

Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken bu sabah Pennsylvania'daki sayımlar tamamlandı. Biden oyların yüzde 49,6'sını alarak eyaletteki 20 delegeyi hanesine yazdırdı. Böylece, 253 olan delege sayısını 273'e çıkaran Biden, ABD'nin seçilmiş başkanı oldu.

Georgia, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de Biden önde iken Trump'ın bu üç eyaleti kazanması dahi artık başkanlık yarışına etki etmeyecek.

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

Joe Biden "ABD halkının ülkemize liderlik etmek için beni seçmesinden onur duyuyorum. Önümüzdeki iş zor olacak, ama size söz veriyorum: Bana oy verseniz de vermeseniz de, tüm ABD'liler için bir başkan olacağım." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto