Rus uzmandan Bakan Çavuşoğlu'na övgü

01.11.2017 15:18

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma eski milletvekili, ünlü Rus siyasi uzman Sergey Markov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus-Türk ilişkilerinin düzelmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.

Rus uzmandan Bakan Çavuşoğlu'na övgü

Mygazete.com Rusya temsilcisi Fuad Safarov’a özel açıklamalarda bulunan  Markov şu ifadeleri kullandı: "Sayın Çavuşoğlu'nun Rus-Türk barışının sağlanmasında büyük katkısı var. Çavuşoğlu ikili ilişkilerin düzelmesinde önemli rol oynadı. Hatta kriz döneminde Sayın Çavuşoğlu'nun Antalya'da yaşayan Rus diasporasını ziyaret etmesi de insani bir davranış. Ayrıca Çavuşoğlu 2010 yılında  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı görevini yaptığı dönemde Ukrayna'da 1930'lı yıllarda yaşanan holodomor olayının (kıtlık nedeniyle milyonlarca insanın ölmesi) sözde soykırım olarak tanınmasını önledi. Bu batının girişimi idi. Fakat Çavuşoğlu'nun sunduğu objektif rapor sayesinde olayın sözde soykırım olarak tanınması reddedildi. Çavuşoğlu'nun bu desteğini hatırlıyoruz, unutmadık."

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU RUSYA ile ilgili görsel sonucu

RUSYA VE TÜRKİYE BİRBİRİNDEN VAZGEÇMEZ

Markov sözlerine şöyle devam etti: "Rusya ve Türkiye bölgede iki önemli ülke. İyi komşu ve dost ülke. Aslında bazıları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kıskanıyor. Bugün her ikisi dünyanın en güçlü ve önemli liderlerinden biri. Rusya ve Türkiye birbirinden vazgeçmez."

(Fuad Safarov - Rusya- mygazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto