RTİB'den Cumhuriyet Bayramı Balosu

29.10.2017 21:09

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Cumhuriyetin 94. Yılı nedeni ile Cumhuriyet Bayramı Balosu düzenledi. Gecede ünlü sanatçı Şevval Sam'da konser verdi.

RTİB'den Cumhuriyet Bayramı Balosu

Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk sanatçı Şevval Sam'ın konser verdiği ve Rus-Türk İşadamları Birliği'nin (RTİB) Cumhuriyetin 94. Yılı nedeni ile düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Balosu'nda Türk diasporası birlik ve beraberlik dayanışması sergiledi.

Moskova'da, Napoelon Restoranı'nda düzenlenen baloya Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, merhum Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova, RTİB Başkanı Naki Karaaslan, DTİK Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, Türk diplomat, RTİB üye işadamları, Türk diaspora temsilcileri, Türk vatandaş ve çok sayıda Rus konuk katıldı. 

BÜYÜKELÇİ DİRİÖZ: SİZLERİN SAYESİNDE İKİLİ İNSANİ VE SOSYAL İLİŞKİLERİMİZİN TEMELİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYORUZ

Büyükelçi Diriöz konuşmasında Cumhuriyet Bayramı geleneğini sürdüren RTİB'e şükranlarını ileterek, "Bu birlik ve beraberlik etkinliğimizde aramızda sayın Marina Karlova da bulunarak hepimizi şereflendirdi" dedi.

Büyükelçi Diriöz, Türk-Rus ilişkilerinin giderek arttığını vurgulayarak, "Sizlerin sayesinde de insani ve sosyal ilişkilerimizin temelini sağlamlaştırıyoruz. Ben bundan gurur duyuyorum ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum!" şeklinde konuştu. 

'KAHRAMANLARIMIZIN EVLATLARI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ'

Etkinlikte konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, Cumhuriyet Bayramı'nın dünya tarihinde en önemli olay ve bayramlarından biri olduğunu vurguladı. Karaaslan, "Bu kahramanlarımızın evlatları olmaktan büyük gurur duyuyoruz! O dönem imkansızlıkların içinde sanayimizin temelleri atıldı. Okullar açıldı. Bügün dünyanın çeşitli ülkelerinde Türk şirketleri başarılara imza atmaya devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolu ve kazanımlarını korumak çok önem görevimiz. Cumhuriyet Bayramımızı kutlarken Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz!" dedi.

Daha sonra Büyükelçi Diriöz ve Türkiye Moskova Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Amiral Haluk Baybaş, Türk işadamlarına plaketler de sundu.

Sahneye çıkan sanatçı Sam, Cumhuriyet değerlerine her zaman sahip çıkacaklarını önemle vurguladı. 

VATANDAŞLARIN HALAY ÇEKMESİNE BÜYÜKELÇİ DE EŞİYLE BİRLİKTE KATILDI

Daha sonra sanatçı Sam sahne alarak katılımcılara Anadolu’nun çeşitli ezgilerini seslendirdi. Karadeniz, Trakya, Güneydoğu, Ege, ve iç Anadolu yöre ezgilerini seslendiren sanatçıyı katılımcılar dakikalarca ayakta alkışladı. Vatandaşların halay çekmesine Büyükelçi Diriöz'ün de eşiyle birlikte katılarak eşlik etmesi gecenin en renkli dakikalarını oluşturdu.

RTİB Başkanı Karaaslan, bayram duygularını anlatarak, "Bu gecede hepimiz birlik, beraberlik ve dayanışma sergiledik. Bu bizim zenginliğimiz! Bunun bozulmaması için her zaman tek yumruk olacağız" dedi.

(Fuad Safarov - Moskova - mygazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto