Ne olduğunu anlayamadı! Dişlerini fırçalarken dişsiz kaldı

03.11.2020 18:55

İngiltere'de yaşayan Alice Ballinger mide küçültme ameliyatı olduktan sonra bir anda dişsiz kaldı. Talihsiz kadın bu durumu mide baypasının yan etkilerine bağlıyor.

Ne olduğunu anlayamadı! Dişlerini fırçalarken dişsiz kaldı

İngiltere Malton'da yaşayan 140 kilogram ağırlığındaki 39 yaşındaki Alice Ballinger, doktorunun da önerisiyle mide küçültme ameliyatı oldu. Ancak ameliyattan sonra sağlığı oldukça kötüye gitti.

Daha önce hiç dolgusu olmamasına rağmen Alice'in dişleri ufalandı ve yavaşça düşmeye başladı.

Alice, bunun mide baypasının bir yan etkisi, hem de ameliyatla kötüleşen Ehlers-Danlos Sendromu (vücudun bağ dokularını etkileyen bir çeşit genetik bozukluk) semptomlarını hafifletmek için aldığı sıvı morfindeki yüksek şeker içeriğinden kaynaklandığına inanıyor.

'Dişlerim aniden çürümeye başladı'

Mide baypasının yan etkileri bana söylenmedi diyen talihsiz kadın, 'hayatım boyunca hep kilolarımla mücadele ettim. Ameliyattan sonra gül bahçesi içinde olacağımı düşünüyordum ancak dişlerim kırılıyordu ve sonra enfeksiyon kapıyordu. Çok şok olmuştum ve kafam karışmıştı. Önce yirmilik yaş dişlerim dökülmeye daha sonra da diğer dişlerim düşmeye başladı. Kaç kere fırçalasam da dişlerim çürümeye devam etti. Sabah dişlerimi fırçalamaya kalktığımda dişin bir kısmını lavaboya tükürdüm. Diş hekimi şaşkına dönmüştü' diye konuşuyor.

2015 yılında Alice'e, çok esnek eklemlere ve gergin ve kırılgan bir cilde neden olan bir durum olan Ehlers-Danlos Sendromu teşhisi kondu. Baypas, ona göre sendromun tüm semptomlarını hızlandırdı.

Mynet.com'un haberine göre; bariatrik yan etkiler konusunda farkındalık yaratmak için hikayesini paylaşan Alice, ağzına uygun bir protez diş yapılmasını istiyor.

Alice'in diş kaybının kesin nedeni bilinmiyor ancak o ameliyattan kaynaklandığını düşünüyor.

Bununla birlikte, İngiliz Dişhekimleri Birliği'nin hastane dişhekimleri başkanı Peter Dyer ise şunları söylüyor: 'Diş hekimleri, obezite cerrahisi geçiren hastalara diş sağlıklarında hızlı bir düşüş potansiyeli hakkında yeterli bilgi verilmemesinden endişe duyuyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto