KKTC'yi ayağa kaldıran olay!

01.07.2019 08:19

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Taşkent köyü bölgesine düşen cisim patlamaya sebep oldu. Patlamayla birlikte yükselen alevler vatandaşları korkuttu.

KKTC'yi ayağa kaldıran olay!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Taşkent köyüne yakın bölgeye bir cisim düştü. Şiddetli patlamaya nedene olan cismin düştüğü bölgeden alevler yükseldi.  

Güvenlik güçleri bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.  

Uçan bir cismin düştüğü iddia edilen bölgede patlamayla birlikte parçalar vatandaşların evlerinin önüne savruldu.

Yetkililer hala patlamamış bomba olma ihtimalinden dolayı bölgedeki vatandaşların evlerinin boşaltılmasını istedi.

Rus füzesi mi?

Ulaşımın güçlükle sağlandığı olay yerindeki parçaların üzerinde Rusça yazılar olduğu belirtildi. 

Uzmanlar S200 Rus füzesi olma ihtimali üzerinde duruyor.  

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ,Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanıda bölgeye gelerek patlamanın alanını yerinde inceledi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bizim topraklarımızda kaynaklanmayan bir durumdur. Bu ne cephanelik patlaması ne de benzer başka bir şeydir, bu olay, bölgemizdeki savaşın bizim payımıza düşen kötü etkilerinden biridir” ifadelerini kullandı. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da, düşen cismin uçak ya da insansız hava aracı olmadığını ancak bir füze olabileceğini söyledi. 

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay sosyal paylaşım sayfasından dan yaptığı açıklamada ''Az önce Taşkent köyü yakınındaki olay yerine giderek patlama ertesinde bölgede bulunan parçaları yetkililerimizle birlikte inceledik.

İlk bulgular patlamaya neden olan cismin niteliğinin ya patlayıcı taşıyan bir hava aracı ya da doğrudan doğruya bir patlayıcı (füze) olduğuna işaret etmektedir.

Parçalar üzerindeki yazılar ve diğer emareler kısa süre sonra tam olarak ne olduğunu anlamamıza yardımcı olacak niteliktedir. Herhangi bir can kaybı veya yaralı yoktur.

İtfaiyemizin çalışmasıyla yangın kontrol altına alınmıştır. Memleketimize ve Halkımıza büyük geçmiş olsun.''dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto