Kanada'da Ermeniler Türklere saldırdı

13.10.2020 08:37

Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras, Ermeni kökenli bazı şahısların Türklere ve Azerilere yönelik tacizlerde bulundukları, Türk ve Azeri Kanadalıların oluşturdukları araç konvoylarına yabancı maddelerle saldırdıklarını açıkladı. Büyükelçi Uras, Türk ve Azeri toplumlarının can ve mal güvenliklerinin sağlanması için Kanada makamları nezdinde girişim yapıldığını belirtti.

Kanada'da Ermeniler Türklere saldırdı

Kanada’da Ermeniler, Azerbaycan'a destek için araçlarıyla konvoy oluşturan Azerbaycanlılar ve Türklere Ermeniler tarafından saldırıda bulunuldu. Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras Türk toplumuna karşı girişilen saldırıları yakından takip ettiklerini belirterek, saldırganların yakalanması için Kanada makamlarıyla temasta olduklarını söyledi.

Kerim Uras yaptığı açıklamada, 'Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı sonrasında Yukarı Karabağ’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Kanada’daki Ermeni grupların ülkemize ve Azerbaycan’a asılsız suçlamalar yöneltilen faaliyetlerine karşı Kanada’daki Türkler ve Azeriler de barışçıl gösteriler düzenlemektedir. 

Bu kapsamda son olarak Montreal ve Toronto’da yapılan gösterilerde, Ermeni kökenli bazı şahısların Türklere ve Azerilere yönelik tacizlerde bulundukları, Türk ve Azeri Kanadalıların oluşturdukları araç konvoylarına yabancı maddelerle saldırdıkları görülmüştür. Yaşanan olaylarda bu aşamada vatandaşlarımız ve Azeri toplumu temsilcilerinin zarar görmedikleri memnuniyetle öğrenilmiş, ancak bazı araçlarda hasar oluştuğu tespit edilmiştir. 

Saldırganlar hakkında yasal işlemlerin yapılması için Türk ve Azeri toplumu temsilcilerince Kanada makamlarına başvuruda bulunulmuştur. Kanada’daki temsilciliklerimiz tarafından da, ifade özgürlüklerini ve barışçıl gösteri haklarını kullanan Türk ve Azeri toplumlarının can ve mal güvenliklerinin sağlanması için Kanada makamları nezdinde girişim yapılmıştır. 

Demokratik haklarını kullanan Türklere ve Azerilere tacizlerde bulunan bu çevreler, Kanada’da ifade özgürlüğüne verilen önemi kötüye kullanmaktadır. Ülkemize, kardeş Azerbaycan’a, Kanadalı Türklere ve Azerilere yönelik nefrete varan hislerden beslenen ve esasen Kanada toplumunda da yeri olmayan bu zihniyete göz yumulmaması beklentimiz Kanada makamlarının dikkatine getirilmeye devam edilecektir" ifadelerini kullandı. 

SALDIRI ANI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI 

Toronto kentinde de Ermenistan bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla konvoy oluşturan Ermeniler, yol kenarında kendilerini protesto eden Türk’ü darbetti. Saldırı, çevredekiler tarafından kamerayla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Toronto’nun Yonge Caddesi’nde de Azerbaycan bayrağı bulunan araç, saldırganlarca tahrip edildi. Aracın camlarını kıran saldırganlar, kaportasını ezdİ.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto