Kanada'da cumhuriyet coşkusu!

31.10.2019 09:12

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kanada’nın başkenti Ottava ve diğer şehirlerde törenle kutlandı.

Kanada'da cumhuriyet coşkusu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kanada’nın başkenti Ottava’da ve önde gelen diğer şehirlerde bayrak çekme törenleri gerçekleştirildi. 

Başkent Ottava’daki törene Büyükelçi Kerim Uras, Türk Kanada Kültür Derneği Başkanı Yasin Altuğ, Türk Kanada Derneği Başkanı Selami Şahin, Büyükelçilik mensupları ve çok sayıda Türk  vatandaşı ve Kanadalı üst düzey protokol mensubu  katıldı.

 Öte yandan, Ottava Belediye Başkanı Jim Watson, Ottava Belediyesi’nin 29 Ekim 2019 tarihini “Türkiye Cumhuriyeti Günü” kabul eden beratı imzaladı.

Törende konuşan Büyükelçi Kerim Uras  FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle yapılan mücadeleye devam vurgusu yaptı.

Büyükelçi Uras, 100 yıl önceki sınamalarla günümüzdeki zorlukların benzerliğine dikkat çekerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet ve acil şifalar diledi.

Uras, aynı şeklide Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi vererek operasyonun büyük bir titizlikle ve başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. 

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna kordiplomatik mensupları ile Türk ve yabancı 600’e yakın davetli katıldı.

 Davetin onur konukları arasında Kanada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Jonathan Vance ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Vincet Rigby katıldı.

Bayram dolayısıyla fotoğraf sanatçısı Randy VanDerStarren Türkiye’de çektiği Anadolu'nun birbirinden değerli doğal  zenginliklerini içeren  fotoğrafları “Take Your Seat Türkiye” adıyla sergiledi. 

Türk dostu ünlü fotoğrafçı Randy VanDerStarren ve Ottowa Life Dergisi Yayın Müdürü Dan Danovan

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto