Kanada Eyaleti Ontario Başbakanı'ndan övgü dolu sözler

12.03.2019 13:38

Ontario Eyalet Başbakanı Ford, Kanada’da 100 bin Türk’ün yaşadığını onların hayatlarını kolaylaştıracak bir çok proje ve çalışmalar yapıldığını hatırlattı.

Düzenlenen toplantıda Türkiye’yi tanıtan sinevizyon gösterisi ve ardından da Toronto da faaliyet gösteren Semazen Grubu bir gösteri gerçekleştirdi. Organizasyonun büyüleyici atmosferinden oldukça çok etkilenen Ontario Eyalet Başbakanı Ford, Türkiye ile ilgili övgü dolu sözler söyledi.

Toronto başkonsolosu Erdeniz Sen’in yaptığı konuşmanın ardından Ontario Eyalet Başkanı'ndan bazı isteklerde bulunuldu.

THY’nin hafa da 6 olan uçuş sayısının yetersizliği dolayısıyla uçuşların ve sefer sayısının arttırılması talebi Ontario Eyalet Başbakanı'na hatırlatıldı.

Türkiye ile Kanada’nın ticaret hacminin gelişmesi için daha kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiği 5.000.000.000 Dolar olan ticari hacmin büyümesi için girişimlerin ve çalışmaların yapılması gerektiği aktarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Sen Ontario Eyaleti Başkanı Doug Ford’u ayrıca İstanbul’a kendilerini ağırlamaktan memnunluk duyacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Eyalet Başbakanına THY’nin plaketini takdim edildi. Eyalet Başbakanı Doug Ford, “İstanbul’a gelmeyi çok arzu ediyorum. Türkiye de bu atmosferin daha güzelini yaşamak için sabırsızlanıyorum” dedi  

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları