Kanada Büyükelçisi Uras'dan AGC Başkanı Yeni'ye tanıtım teşekkürü

23.01.2019 13:48

Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras,  Kanada'da Türkiye tanıtımına verdiği destek sebebiyle  AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye teşekkür etti. Ayrıca Toronto Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen medya işbirliği toplantısı da Başkan Yeni, Kanadalı gazetecileri Antalya’ya davet etti.  

Kanada Büyükelçisi Uras'dan AGC Başkanı Yeni'ye tanıtım teşekkürü

Kanada’da temaslarını sürdüren Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras ile bir araya geldi. Büyükelçi Uras, Mevlüt Yeni'ye Türkiye tanıtımına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Toronto Başkonsoloslusu Erdeniz Şen'in evsahipliğinde Türk işadamları ve STK temsilcileriyle tanışmak üzere Toronto Başkonsolosluğuna gelen Büyükelçi Uras, buradaki yerleşik Türklerin kurduğu sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir tanışma  toplantısı yaptı.Toplantı öncesi AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile görüşen ve Toronto Pearson Uluslararası Havalimanında sergilenen Antalya fotoğraflarının Kanada’da yapılan en iyi tanıtım faaliyeti olduğunu söyleyen Uras, Yeni'ye teşekkür etti ve Türkiye adına Kanada'da yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Gazeteciler düzeyinde yapılan işbirliği çalışmalarının ülkenin imaj ve tanıtımı için son derece mühim olduğunu belirten Uras, “Bu çalışmaların kesintiye uğramadan devam etmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Tüm Antalyalı gazetecilere, milli bir görev olan ülkemiz tanıtımı ve imaj çalışmalarına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Görüşmede hazır bulunan Türk Hava Yolları Toronto Müdürü Zafer Bolukbaşi ise hava limanında sergilenmeye başlanan Antalya fotoğraflarını çeken Randy Van Der Starren'e ulaşım desteği verdiklerini bundan sonrada bu tür projelere destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Mevlüt Yeni ise Kanadalı gazetecilere ulaşım desteği sağladıkları için Bolukbası ve THY'ye teşekkür etti. 


 

Türkiye Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ev sahipliğinde Türkiye-Kanada medya işbirliği toplantısı da yapıldı. Toplantıya Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına dışilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Kanada adına da Kanada Etnik Gazeteler Birliği Başkanı Kiu Rezvanifar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yapılacak işbirliğinin detaylarının konuşulduğu toplantı sonunda Başkan Yeni Kanadalı meslektaşlarını Türkiye'ye davet etti. Davet ve işbirliği teklifini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Başkan Kiu 'Türkiye'ye seve seve geleceğiz. Bu işbirliği hepimizin yararına olacak' dedi.

Ziyaretin Haziran ayı içinde gerçekleşmesi içinde prensip kararı alındı.

Toplantıya Toronto Pearson International havaalanı içinde Antalya fotoğrafı sergileyen Türk dostu Randy Van Der Starren de katılarak Kanadalı gazetecilere Antalya'da çektiği fotoğrafları gösterdi ve çok etkilendiği Türkiye izlenimlerini anlattı. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto